Versie 3 B-Close.gif

Eerst water, de rest komt later: de multimodale aanpak van Jogo Logistics

Logistiek

Jogo Logistics ontpopte zich op korte tijd tot preferentiële professionele partner van bedrijven die hun logistieke luik willen vergroenen én die dynamiek met hun economische doelstellingen willen verzoenen. In die aantrekkelijke andere aanpak speelt waterwegtransport via de binnenvaart een centrale rol. CEO Peter Joos steekt enthousiast ‘van wal’.

Als een vis in het water

Alvorens vooruit te blikken met het veelbelovende verhaal van Jogo Logistics, kijkt Peter even in de achteruitkijkspiegel.
“Als zoon van binnenschippers speelde de scheepvaart van kindsbeen een centrale rol in mijn leven. De kiem van mijn professionele pad werd gelegd toen ik een jaar of veertien was. Een van mijn schoolgenoten beweerde dat de binnenscheepvaart in België ten dode was opgeschreven. De overtuiging om het tegendeel te bewijzen en het tij te keren, kreeg toen een vruchtbare voedingsbodem. Toch heb ik eerst heel wat andere watertjes doorzwommen, waarbij je dat water wel altijd vrij letterlijk mag nemen. Ik volgde hogere zeevaartschool, werd rivierloods en havenkapitein en was lang bezig met de exploitatie van schepen. Sinds een jaar of tien ben ik teruggekeerd naar mijn eerste én levenslange liefde en bewijst Jogo Logistics dat binnenscheepvaart niet alleen een toekomst heeft maar zelfs de toekomst is.

Tijd om ‘schoon schip’ te maken

“Jogo Logistics biedt toekomstbestendige totaaloplossingen op het vlak van logistiek. Klanten kunnen op ons rekenen om hun duurzame doelstellingen te realiseren, zowel op ecologisch als economisch vlak. Vervoer via binnenvaart is daarbij onze primaire pijler. Deze zwaar onderschatte én onderbenutte modus biedt immers een massa mogelijkheden. In de nabije toekomst zal verantwoord vervoer steeds meer aan belang winnen. Als afdoend antwoord zal transport over water in het kielzog volgen. Binnenvaart is niet dé oplossing, maar wel een belangrijk deel ervan, en wie weigert dat in te zien dreigt de boot -letterlijk en figuurlijk- te missen.”

Met Jogo Logistics zit de modal shift ook écht in de lift

“Het laatste wat we willen doen is een dreigend doemscenario schetsen. We willen bedrijven overtuigen om open te staan voor verandering, niet om alles overboord te gooien. Vervoer over water is niet de enige pijler: we beschikken ook over enthousiaste expertise en infrastructuur op het vlak van wegtransport, overslag en opslag. De klant kan ook echt op ons vertrouwen om zijn multimodale verhaal uit te bouwen, zonder dat dat hem extra inspanningen kost. Als krachtige ketenregisseur is Jogo Logistics dé betrouwbare rechterhand voor de bewuste klant. In heel dat proces zijn we er ook écht met raad én daad: we zetten vol in op heldere en krachtige communicatie, staan garant voor een vlotte en stipte realisatie én gaan actief op zoek naar oplossingen in een noodsituatie.”

Jogo Logistics: proactief innovatief

Om in de sfeer van water te blijven: Peter heeft de warme versie daarvan niet uitgevonden. Wel is hij er met Jogo Logistics als de kippen bij om interessante innovatieve ideeën te concretiseren en te realiseren. Met die vooruitziende visie kijkt Peter vol vertrouwen naar de toekomst van zijn bedrijf en van de wereld.

“Wat Jogo Logistics doet is geen rocket science. We combineren het gebruiksgemak en de flexibiliteit van het vervoer over weg met de vele voordelen van het vervoer over water. Ben je als klant gebonden aan palletten? Wij kunnen die probleemloos op een boot zetten, wat economisch en ecologisch voordelig is. Complexere lasten en geen kraan aan wal? Een kraanschip biedt soelaas. Eenvoudig en efficiënt, en de klant verhoogt zijn rendement.
We bieden kmo’s talloze troeven voor toekomstgericht transport, met flexibele formules waarbij ze wel de lusten maar niet de lasten hebben.”

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials