Egemin, Stageco en Brug Grobbendonk via shortsea en binnenvaart

Logistiek

Egemin’s Masoutis project met shortsea

De Griekse supermarktketen Masoutis heeft een contract afgesloten met Egemin Automation voor de optimalisatie van de organisatie van de interne logistiek. Naast de input van knowhow werden ook goederen verscheept, vooral vloerkettingbanen. Dit  volume vertegenwoordigde het equivalent van 5 vrachtwagens, zijnde 5 x 40’ palletbrede containers. Naar aanleiding van het contact met het promotiebureau en de consultatie van de lijndiensten databank op www.shortsea.be had Egemin de prijzen van het wegtransport met shortsea vergeleken. De shortsea oplossing bleek de beste keuze.
De goederen werden in de loop van september vanuit Antwerpen naar Thessaloniki per schip getransporteerd en nadien per vrachtwagen geleverd op de site 15 km verder gelegen.

Stageco kiest nu ook voor binnenvaart

Stageco ontwerpt en bouwt podia voor festivals, concerten… en maakt gebruik van shortsea shipping om transporten binnen Europa uit te voeren. Na optredens van U2 in de Verenigde Staten, werd het materiaal in containers geladen en per schip naar Rotterdam gevaren. Er werden drie sets verscheept van elk 48 x 40’containers en elk 650 ton materiaal. Na lossing in Rotterdam werden ruim 100 containers per binnenschip naar Willebroek gebracht. Dit was de interessantste oplossing omdat de vrachtwagens die de containers naar Stageco brachten, veel meer ritten per dag konden uitvoeren dan vanuit Rotterdam of Antwerpen.

“Het element “tijd” speelt een cruciale rol in de keuze van de transportmodus.” aldus Stageco, “het groene aspect ervan is een bonus”.

Brug Grobbendonk vervoerd met binnenvaart

De gloednieuwe brug over het Albertkanaal in Grobbendonk werd in december met een binnenvaartponton via het Albertkanaal naar Grobbendonk gebracht. De brug is 110m lang, 15m breed en weegt 600ton. Na verdere afwerking is de plaatsing van de brug voorzien voor maart 2011.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?