Versie 3 B-Close.gif

Expeditiebedrijven SDK en DAS Logistics bundelen de krachten in Naxco Belgium

Logistiek

SDK (Sotramar & De Keyser) en DAS Logistics werken samen onder de nieuwe naam Naxco Belgium. Met deze fusie zet Naxco Belgium zich in de markt als een internationale end-to-end logistieke partner voor lucht- en zeevracht. De nieuwe onderneming is onderdeel van de gereputeerde Naxco Group en toont zich bijzonder ambitieus via een gloednieuwe website (www.naxcobelgium.be). Op de foto: Sven De Meester, CEO Naxco Belgium.

Sterke logistieke speler met internationale background

De twee bedrijven werken al jaren vlot samen en tellen gebundeld ruim 65 jaar ervaring in de maritieme en luchtvracht expeditie. Met deze fusie benadrukt de Naxco Group de complementariteit van beide expediteurs:

"Samen sterk!” verklaart een trotse Sven De Meester, CEO van Naxco Belgium. “Niet alleen brengen we onze freight forwarding diensten in lucht- en zeevracht, douane, transport en opslag nu uniform samen in één bedrijf, we spelen zo ook beter in op de multimodale transportwensen van onze klanten, waar ook ter wereld. Deze fusie is een grote stap voorwaarts in ons netwerk en administratieve vereenvoudiging. De reacties zijn alvast heel positief.”

Naxco Belgium werkt met een team van 42 medewerkers vanuit haar vestigingen in Antwerpen en Brucargo-Zaventem. Het gefuseerde bedrijf zal een gecombineerde jaaromzet van 35 miljoen euro hebben en werkt samen met een internationaal agentennetwerk dat de commerciële en operationele activiteiten ondersteunt.

Uitstekende reputatie

Deze fusie past volgens Sven De Meester in de huidige strategie en ontwikkelingen. “Als onderdeel van een toonaangevende mondiale groep beseffen we dat er een rem zit op de groei van scheepsagenturen mede doordat grote rederijen deze dienstverlening binnenshuis ontwikkelen. Om onze groeistrategie te verwezenlijken, investeren we volop in de uitbouw van onze expeditieafdeling, waarbij we vertrouwen op de uitstekende reputatie van beide expediteurs. De onberispelijke dienstverlening die onze klanten van ons gewend zijn, zit nu in een uniform kleedje.
Naast Naxco Belgium wordt op korte termijn ook Naxco France als expediteur boven de doopvont gehouden. Op deze manier bouwen we zowel lokaal als internationaal aan onze uitstraling en merknaam.”

Naast Naxco Belgium blijven DKT (De Keyser Thornton) & Unamar bestaan als onafhankelijke scheepsagent onder de Naxco Group koepel.

Zeevracht en logistieke diensten

Aan de zeevrachtzijde profileert Naxco Belgium zich als een specialist in import, export en project & breakbulk, zowel in FCL (volle containers) als LCL (1 pallet of karton). Naast traditionele forwarding is Naxco Belgium ook gespecialiseerd in douaneadministratie, magazijn- en logistieke diensten en deur-tot-deur levering.

Luchtvracht en opslag

Naxco Belgium is daarnaast ook een full-service forwarder via de lucht met een vestiging op Brucargo-Zaventem. Het bedrijf ontzorgt klanten in al wat nodig is om een luchttransport - van 1kg tot full charter - vlekkeloos te laten verlopen. Naast forwarding doet Naxco ook vrachtbehandeling en biedt het logistieke diensten aan, zoals storage en special handling.

Ontzorgen in elke fase van transport of expeditie

Naxco Belgium zet zich op de kaart als een all-in-one expediteur die elke fase in het transport van a tot z opvolgt. “Snel, betrouwbaar en met een persoonlijke service,” voegt CEO Sven De Meester toe. “Onze jarenlange expertise biedt logistieke oplossingen voor iedere onderneming en situatie. Dankzij ons internationale netwerk garanderen we dat goederen van A naar B op een efficiënte en veilige manier worden vervoerd.”

De Naxco Group is een mondiale logistieke dienstverlener en biedt volledig geïntegreerde transport- en logistieke oplossingen aan. De groep ontstond in 1967 en heeft 24 filialen wereldwijd. Met het oog op de steile ambities en een steeds betere klantenservice zal de Naxco Group ook in de toekomst verder uitbreiden door middel van overnames, joint ventures en partnerships.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials