Versie 3 B-Close.gif

Franky Fresh Food & EDI software: een succesverhaal door Descartes

Franky Fresh Food digitaliseert snel en besteedt steeds meer aandacht aan het onboarden van leveranciers via EDI software. Het bedrijf, dat sinds 2007 tot de afdeling FOOD van de Willy Naessens Group behoort, doet dit zowel voor de bestelbonnen, als voor de facturen en de pakbonnen. Ook zusterbedrijf Meat Atelier stapt over op EDI van Descartes.

Franky Fresh Food breidt EDI software uit

EDI is sinds 2013 goed ingeburgerd bij Franky Fresh Food. Dit komt vooral vanwege de eis van grote retailers. Kathleen Vandeplassche, IT Manager bij Willy Naessens Food wil het hele proces van order tot facturering voor zoveel mogelijk leveranciers invoeren. Ze koos Descartes als EDI-provider vanwege de goede samenwerking en het vertrouwen. Ook zusterbedrijf Meat Atelier heeft EDI software nodig en zal daarvoor met Descartes werken.

Doorgaan met een betrouwbare partner

De West-Vlaamse vleeshandel gebruikte al verschillende jaren EDI software voor orders. Dat bespaart tijd en verlaagt de foutmarge. Vandaag focust Kathleen Vandeplassche op het digitaliseren van het DESADV-proces via EDI. Hiermee kunnen facturen nog sneller gematcht worden.

“Het laatste jaar push ik meer om het hele proces van ORDER naar DESADV en INVOIC voor zoveel mogelijk van onze leveranciers in te voeren. Voor een bedrijf dat veel investeert in digitalisering is dat een logische ontwikkeling.

Het onboarden van de resterende leveranciers neemt nog steeds veel tijd in beslag, maar er is een groeiende vraag van klanten voor EDI-facturatie. Goede afspraken en samenwerking essentieel zijn voor een succesvol EDI-project. Betrouwbaarheid is belangrijker dan prijs bij het kiezen van een provider. Daarom zetten we onze samenwerking met Descartes voort en kozen we het bedrijf nu ook als onze EDI-partner. De ontzorging die Descartes vooropstelt bij de implementatie en opvolging van EDI-projecten is een grote meerwaarde.”

Ook voor de invoering van EDI software bij Meat Atelier vertrouwt Kathleen Vandeplassche op de expertise van Descartes. Doordat de berichten, de instellingen en het gebruik van het platform vertrouwd waren, lag de keuze voor Descartes als provider voor de hand.

De belangrijkste voordelen op een rijtje

De voordelen van EDI software voor voor Franky Fresh Food en Meat Atelier zijn groot. Kathleen Vandeplassche somt de belangrijkste even voor jou op.

  1. Allereerst is er tijdwinst omdat er minder controles en correcties nodig zijn en er minder administratieve belasting is.
  2. Daarnaast zorgt automatisering voor een lagere foutenmarge door minder manuele interventie.
  3. Ook leiden minder handmatige verwerking, minder papier en minder correctieve acties tot lagere verwerkingskosten en een verminderde ecologische voetafdruk.
  4. Ten slotte zorgt GS1 voor eenduidige data-uitwisseling door middel van standaardisatie.

Wil jij net als Franky Fresh Food volop profiteren van de voordelen van EDI software? Doe dan meteen beroep op de expertise van Descartes via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

TDL Group & Descartes: EDI voor digitale transformatie

Vandenbogaerde en Descartes: optimale en schaalbare EDI-communicatie

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Descartes

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Descartes
  • Duwijckstraat 17
    2500 Lier
  • 03 800 06 00

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials