Versie 3 B-Close.gif

Gecentraliseerde informatie bij containervervoer dankzij nieuwe online platformen

Wil je goederen naar de andere kant van de wereld sturen en na vertrek opvolgen waar je container zich juist bevindt of als expediteur hiervoor tarieven opzoeken? Dan moet je meestal op diverse online platformen inloggen of rondbellen. En dat kost veel tijd. De nood aan gecentraliseerde informatie bij containervervoer drong zich op. Gelukkig is er nu een oplossing die je veel tijd bespaart en nog andere voordelen heeft.

DP World gaat voluit voor digitalisering

Voor DP World is het woord ‘connectiviteit’ bij containervervoer een sleutelwoord. Steve Declercq van DP World Antwerp legt uit: “Connectiviteit is een vlag die veel ladingen dekt. Je hebt connectiviteit in de vorm van verbindingen, overzees en intermodaal, dat is connectiviteit. Maar connectiviteit is óók verbonden zijn via systemen.”

En wat die verbondenheid via systemen betreft, komt DP World nu met een aantal indrukwekkende innovaties. Er werden 2 nieuwe online platformen ontwikkeld die het leven van verladers en expediteurs heel wat makkelijker maken.

Samenwerkingsplatform ‘Cargoes Flow’: opvolging van begin- tot eindpunt

Cargoes Flow is een revolutionair track-and-tracesysteem. “Wij vragen uw containernummer en wij zeggen waar uw container zich bevindt, ongeacht of het om een terminal van DP World gaat of niet.”, aldus Steve. En dat is revolutionair want meestal beschikken bedrijven enkel over de data van de eigen terminals en moet je verschillende platformen raadplegen. Nu log je in op 1 digitaal platform en heb je volledige transparantie, ongeacht waar die container zit, de rederij en of het een terminal is van de eigen groep of niet.

Cargoes Flow in een notendop:

  • Een gebruiksvriendelijk single-window systeem
  • Gecentraliseerde informatie van begin- tot eindpunt
  • Zo goed als instant notificaties van mijlpalen en uitzonderingen zoals vertragingen. Je kiest zelf welke notificaties je automatisch wilt ontvangen en creëert zo jouw ‘exceptions management’-omgeving.
  • KPI planbord om inefficiënties op te sporen en proactief te reageren.

Dankzij Cargoes Flow vermijd je extra kosten!

Is er sprake van een vertraging en mist je container een connectie? Standaard duurt het enkele dagen voor je die informatie krijgt en moet je wachten op het volgende schip. Maar met Cargoes Flow kan je automatisch onmiddellijk een bericht ontvangen en kan er direct worden gehandeld: “Terwijl wij zo snel reageren dat we nog een andere oplossing kunnen vinden en misschien boeken op een ander schip”.

Het financieel voordeel?

  1. Je bespaart enorm op de storagekosten op de terminal.
  2. Je moet de container niet langer huren en dus betalen dan gepland.

Snel op de hoogte zijn van en kunnen inspelen op onverwachte omstandigheden én kosten besparen. Wie wil dit niet?

Digital Freight Alliance: gedaan met rondbellen voor tarieven

Het ander online platform waar DP World mee naar buiten komt, is Digital Freight Alliance. Hierin zit een zoekrobot zodat expediteurs snel en eenvoudig land-, zee- en luchttarieven kunnen opvragen. Ook zaken als invoerrechten, btw, terminalkosten en eventueel natransport kan je opvragen. Je kan de volledige fiscale en douaneafwikkeling al plannen.

“Er bestaan zoveel systemen naast elkaar en de expediteurs moeten van het ene systeem uitloggen en bij het ander weer inloggen of constant telefoneren om alle tarieven te weten te komen. Nu zit alles op 1 centrale plaats. Ik was zeer aangenaam verrast over de kracht van het platform en hoe makkelijk het was om dingen op te zoeken.”

Digitale platformen met goede service voor een nog betere transportervaring

Deze platformen werden ontwikkeld omdat er een duidelijke nood was aan gecentraliseerde informatie. En ook wat de ondersteuning betreft, werd er volop aan de gebruiker gedacht. Elk continent heeft een servicedesk zodat je altijd in je eigen tijdzone ergens terechtkunt. En er is een gratis trial beschikbaar zodat je het allemaal zelf kan uitproberen.

Wil jij meer info over deze interessante platformen voor containervervoer of heb je interesse in zo’n gratis trial? Stuur een e-mail of neem contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Connectiviteit, het sleutelwoord voor goed geolied containervervoer

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DP World Antwerp

Meer weten?

DP World Antwerp

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DP World Antwerp

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials