BCLOSE_Leaderboard.gif
Blue Star magazijn linkeroever

Een complete oplossing voor opslag en logistiek, ook op Linkeroever

Met de site Blue Star biedt Mexico Natie logistieke oplossingen en toegevoegde waarde voor bedrijven die actief zijn op Linkeroever en stockageplaats zoeken voor voedingsproducten, general cargo, staal, chemische producten. Ook laden en lossen van containers en de groupage van zendingen behoort er tot de mogelijkheden. Tijd om nader kennis te maken met Blue Star.

Groeiend belang van Linkeroever

In de Antwerpse haven zal Linkeroever alleen maar aan belang winnen. 80% van alle containerbewegingen vinden daar nu al plaats en er is een belangrijke chemiecluster. Voor bedrijven uit Frankrijk en het westen van België is Linkeroever eenvoudiger te bereiken dan Rechteroever, die dan weer beter toegankelijk is vanuit Nederland en Duitsland. Met de site Blue Star, strategisch gelegen aan de Canadastraat, wil Mexico Natie zijn aanwezigheid op Linkeroever dan ook verder uitbouwen én nog meer inzetten op value added logistics.

Blue Star site

Blue Star is een site van 17ha die Mexico Natie sinds 2015 in concessie heeft van de Maatschappij Linkeroever. Er is nu al zo’n 30.000 m² aan magazijnruimte. Op termijn moet 75.000 m² bebouwd worden. Dat zorgt meteen voor een heel aantal nieuwe jobs op de site. De laaddokken zijn overdekt om in alle weersomstandigheden te kunnen laden. Blue Star is uitstekend ontsloten via de weg en het spoor. Op het terrein liggen sporen om zo’n 400 m aan wagons te kunnen plaatsen. Door de toenemende verkeersdruk op de Belgische wegen biedt het spoor heel wat opportuniteiten, al mag het beleid iets soepeler. Dankzij een ruim machinepark met containerstackers, heftrucks en terminaltrekkers is Mexico Natie voorbereid op al je logistieke uitdagingen.

Compleet uitgerust voor stockage en logistiek

Op de site stockeert Mexico Natie voedingsproducten en algemene cargo. Ook staalproducten worden er behandeld, net als de groupage van zendingen. Op de open ruimte zijn er bovendien faciliteiten voor het stuffen en strippen, ofwel laden en lossen, van containers. Daarnaast is de site uitgerust voor chemische logistiek. Er zijn hallen voor ontvlambare producten en gevaarlijke stoffen en magazijnen voor niet-gevaarlijke chemicaliën. Dankzij afsluiters aan de rioleringen komen er geen chemische stoffen in het rioleringsnetwerk terecht bij eventuele lekken. De hallen zijn uiteraard gecompartimenteerd om contaminatie te voorkomen. Voeding en chemicaliën worden dus apart behandeld, maar ze vereisen wel een gelijkaardige expertise op het vlak van hygiëne, behandeling, zorg en traceerbaarheid. Door in te zetten op chemische logistiek, komt Mexico Natie tegemoet aan de vraag van de chemiebedrijven naar complete oplossingen voor hun logistiek.

Ben je op zoek naar een expert in warehousing en storage? Hoe groot je uitdaging ook is, Mexico Natie staat je bij! Vragen? Stel ze via het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Mexico Natie

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Mexico Natie

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials