B Close_banner web.jpg
Reachstacker met magneet bij Keuleers

Een unieke reachstacker met magneet

Sponsored

Nood aan een performant en polyvalent toestel om containers mee te laden en lossen? De medewerkers van Keuleers Heftrucks stellen met trots hun nieuwste reachstacker met magneet voor.  

Flexibele oplossing voor laden en lossen

Als (h)echt familiebedrijf biedt Keuleers steeds een flexibele oplossing voor al je logistieke noden. Met een park dat uit meer dan 800 bedrijfsmachines bestaat, kan het bedrijf alle mogelijke klanten snel en efficiënt bedienen. Geen uitdaging is hen te groot: ze zoeken naar het juiste toestel en de passende voorzetapparatuur voor je bedrijf. Specifiek voor firma’s die containers en stalen slabs laden en lossen, hebben ze een magneet om aan een reachstacker te koppelen. Normaal vormen de stacker en de magneet een geheel, maar met dit toestel kan je de magneet afkoppelen en aan elke reachstacker hangen. Het biedt dus meer flexibiliteit.

De voordelen van een afkoppelbare magneet

Aangezien Keuleers Heftrucks steeds op zoek gaat naar innovatieve oplossingen voor logistieke uitdagingen, hoeft het niet te verwonderen dat zij een van de eerste bedrijven in België waren met dit systeem. Zo’n magneet die je kunt loskoppelen, betekent voor een bedrijf ook heel wat voordelen. Technicus Raoul Seghers geeft toelichting: “Wanneer de magneet is ingebouwd, kan je de machine alleen maar met magneet gebruiken. Ons toestel heeft een spreader om containers te grijpen, maar je kan er ook een magneet onder hangen. Als er een panne is met een toestel of de magneet, kan je eenvoudig de magneet afkoppelen en verder werken.” De stacker is alweer een voorbeeld van de klantgerichte innovatie waar Keuleers Lifttrucks zich elke dag op laat verstaan.

30 ton stalen slabs

De magneet is een echte krachtpatser die zijn hand niet omdraait voor een last van 30 ton. Hij wordt vooral gebruikt voor het laden en lossen van slabs. Dat zijn dikke platen gegoten staal die uit de hoogovens komen. Ze worden vervolgens verder verwerkt, bijvoorbeeld in de auto-industrie. Die kracht gaat niet ten koste van de veiligheid van de operator en de werknemers. De magneet staat borg voor een veilige werkomgeving, legt Raoul uit: “Mocht er een stroompanne zijn, heb je nog tien minuten om de last veilig neer te zetten. Dat kan dankzij een arsenaal aan krachtige batterijen die zijn ingebouwd.”

Uitgebreide data-analyse

Net zoals de andere opzetapparatuur bij Keuleers Lifttrucks, kan de magneet uitgerust worden met geavanceerde systemen voor data-analyse, steeds aangepast aan jouw specifieke situatie. Meten is namelijk nog steeds weten. Het gewicht van elke lading kan automatisch geregistreerd worden. Ook track & trace en gps-systemen bieden nuttige toepassingen. Recht onder de magneet zit een gps-ontvanger. Je kan zo tot op 30 cm nauwkeurig opvolgen waar elke slab is neergelegd. Keuleers bouwt zulke systemen nu meer en meer in.

“Wat het voordeel is? Je hoeft niet langer manueel de stock gaan natellen. Je weet steeds hoeveel slabs er op welke plaats liggen, waar er zijn weggenomen en waar er zijn bijgelegd.”

Met zijn reachstacker met magneet biedt Keuleers je opnieuw een innovatieve en gespecialiseerde oplossing voor je grootste logistieke uitdagingen. Benieuwd naar dit toestel? Op zoek naar een heftruck of ander toestel voor in je bedrijf? Contacteer Keuleers via de website of het formulier hieronder.

Meer weten?

Keuleers Lifttrucks

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven