BCLOSE_Leaderboard.gif

Integratie van bedrijfsprocessen zorgt voor efficiëntie bij logistieke dienstverleners

Partner

Bij logistieke dienstverleners hangt efficiëntie samen met de mate waarin de verschillende bedrijfsprocessen op elkaar afgestemd zijn. Wanneer deze als los zand aan één hangen is de beste optie de processen drastisch te vereenvoudigen en via gespecialiseerde logistieke software met elkaar te laten communiceren. Het iTOS-platform van iOnLogistics is een goede oplossing om deze delicate klus voor elkaar te krijgen.

Platformgeoriënteerde oplossingen voor magazijn en logistiek

Een waardeketen behelst de strategische activiteiten van een bedrijf zoals productie, marketing, infrastructuur, service, sales… Wanneer deze processen gefragmenteerd zijn, leidt dit in een logistiek bedrijf onvermijdelijk tot inefficiëntie. Een veel gemaakte fout die gemaakt wordt, is de keuze voor algemene logistieke software om de processen te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Gezien de toenemende complexiteit van transport en logistiek is een gespecialiseerde, performante ERP/WMS (Enterprise Resource Planning / Warehouse Management Systeem) de aangewezen oplossing.

Logistieke software integreert bedrijfsprocessen

iOnLogistics heeft dankzij haar platformgeoriënteerde kennis de nodige expertise opgebouwd om logistieke dienstverleners deze geïntegreerde oplossing aan te reiken. Hiertoe ontwikkelde het bedrijf uit Sint-Niklaas iTOS, een logistiek systeem gebouwd met de modernste technologieën. De software zorgt voor een volledige integratie van de bedrijfsprocessen met uitgebreide rapportage. Er dienen geen complexe installaties te gebeuren op een lokale bedrijfsserver, want alles verloopt via de cloud. Een efficiënte uitwisseling van gegevens is uiteraard cruciaal om informatie beschikbaar te maken en te houden doorheen alle processen. Daarenboven biedt iTOS heel wat API’s, dit zijn interfaces waarmee software onderling kan communiceren. Op deze manier ben je niet beperkt tot één softwarepakket, maar kan je heel wat andere softwarepakketten koppelen aan iTOS.

Ion Logistics3_inzetfotoCompressed.jpg

Op maat van logistieke behoeftes

iTOS is een matuur softwarepakket dat vrij snel uitgerold kan worden in een bedrijf. Om op individuele noden in te spelen, kan het ook compleet op maat aangepast worden. Het werd ontworpen om zo flexibel mogelijk te zijn om specifieke logistieke behoeftes in te vullen.

iTOS omvat oplossingen voor:

  • Order2Cash: deze module zorgt ervoor dat bedrijven kunnen bestellingen doen met opvolging in het magazijn, maar ook naar facturatie en planning.
  • TMS (staat voor Transport Management System). Vrachtwagens, containers, treinen… worden uitgerust met on-board computers, zodat deze naadloos gegevens kunnen uitwisselen met iTOS.
  • Gate Operating System (GOS): deze technologie laat toe om met nummerplaatherkenning toegangscontrole te doen, zodat leveringen vlot kunnen gebeuren.
  • Data Portal: klanten kunnen hun gegevens bekijken en er kunnen ‘slots’ ingesteld worden voor leveringen.

Toekomst

Logistieke dienstverleners worden geconfronteerd met de uitdaging om bedrijfsprocessen drastisch te vereenvoudigen. Er is behoefte aan een nieuw elan in de logistieke wereld, omdat algemene logistieke software onvoldoende de noden invult. Het streven naar een geïntegreerd IT-systeem voor de diverse logistieke diensten is daarom een zeer belangrijke uitdaging. Dit komt echter de operationele efficiëntie van elke logistieke dienstverlener enorm ten goede. Een performante ERP/WMS (Enterprise Resource Planning / Warehouse Management Systeem) is dan ook een belangrijke succesdriver in de logistieke sector.

 

Meer lezen:

Meer weten?

iOnLogistics

Contactinformatie

  • iOnLogistics
    Industriepark-west 75
    9100 Sint-Niklaas
  • 0473 50 04 28

Ook interessant

Interessante bedrijven