BCLOSE_Leaderboard.gif
Kaai 740 748

Kaai 740-748 in Antwerpse haven: volledig uitgeruste haventerminal voor laden en lossen

Partner

Mexico Natie zet voortdurend in op de toekomst. De nieuwe site op kaai 740-748 past helemaal in dit groeiverhaal. Dankzij de ruime magazijnen en alle faciliteiten voor laden en lossen van schepen kan Mexico Natie hier een optimale service bieden aan bedrijven die logistieke oplossingen zoeken.

Haventerminal van Mexico Natie

Mexico Natie heeft sinds januari 2018 kaai 740 – 748 aan het Bevrijdingsdok in gebruik. De site heeft een oppervlakte van 27 hectare, een magazijn van 16.000 m², een diepgang van ruim 16 meter en een kaailengte van 800 meter. Zo kan Mexico Natie er ook de grootste schepen laden en lossen. De terminal is uitgerust met drie zware mobiele havenkranen, waarvan een hydraulische kraan, vooral voor de bediening van shortseaschepen en specifieke trafieken. Daarnaast beschikt de terminal over een twintigtal vorkliften (tussen 5 en 35 ton capaciteit) en een zestal containerstackers. Op termijn wil Mexico Natie ook de achterliggende site verder ontwikkelen en er een warehouse plaatsen, om de snelst lopende producten vlot te kunnen behandelen.

Stevedoring, opslag en behandeling van breed gamma goederen

Met kaai 740-748 kan Mexico Natie heel wat bijkomende mogelijkheden bieden op het vlak van stevedoring. De site behandelt zowel stukgoed, lijndiensten, containerdiensten als free-out/free-in partijen ijzer, staal, bulkpartijen in bigbags, chemicaliën, grondstoffen, machinerie, auto’s enzovoort. Verder heeft Mexico Natie in deze hub voorzieningen voor het laden en lossen (stripping en stuffing) van containers.

Groeistrategie

Het bedrijf dat ooit begon met de behandeling van hout, is voortdurend op zoek naar opportuniteiten en wil zijn aanbod blijven diversifiëren. Sinds de oprichting en vooral sinds de jaren ’90 heeft de goederenbehandelaar een hoogkwalitatief niveau aan vaardigheden ontwikkeld, in een zeer gediversifieerd pallet van diensten, waarbij service en loyauteit steeds vooropstaan. Kaai 740-748 past perfect in die groeistrategie. De ligging aan het water, de weg (met goede ontsluiting richting Nederland, Duitsland en Oost-Europa) en het spoor biedt bovendien heel wat mogelijk heden op het vlak van multimodaal transport naar het hinterland: geen overbodige luxe, gezien de verkeersproblematiek in België.

Op zoek naar een partner die steeds een oplossing klaar heeft voor al je logistieke uitdagingen in de haven van Antwerpen? Ga in zee met Mexico Natie! Meer vragen? Stel ze via het formulier hieronder!

Lees ook

 

Meer weten?

Contactinformatie

  • Mexico Natie
    Transcontinentaalweg 6
    2030 Antwerpen
  • +32 (0)3 303 12 30

Ook interessant

Interessante bedrijven