BCLOSE_Leaderboard.gif
Olivier Schoenmaeckers en Marc Huybrechts, VEA

Vereniging Expediteurs Antwerpen wordt Forward Belgium

Haven

De Vereniging Expediteurs Antwerpen (VEA) behartigt voortaan de belangen van expediteurs over heel België en gaat van nu af aan door het leven als Forward Belgium.

De Vereniging Expediteurs Antwerpen (VEA) behartigt voortaan de belangen van expediteurs over heel België en gaat van nu af aan door het leven als Forward Belgium.

“We merkten dat kleinere expediteursorganisaties in andere delen van het land het steeds moeilijker kregen om te blijven bestaan en om toegevoegde waarde te blijven bieden. Vandaar de beslissing om onze organisatie, die we toch wel sterk en bloeiend mogen noemen, voor expediteurs in heel het land open te stellen”, legt directeur Olivier Schoenmaeckers uit.

Ook niet-Antwerpse expediteurs, logistiek dienstverleners en douanevertegenwoordigers kunnen zich dus aansluiten bij Forward Belgium. Alle andere verenigingen, inclusief het Algemeen Vlaamse Expediteurs Verbond, Poolarex en de overkoepelende nationale Confederatie der Expediteurs van België, werden ontbonden en ondergebracht in Forward Belgium.

“Als Antwerpse vereniging  houden we ons vanzelfsprekend ook bezig met Vlaamse, federale, Europese en internationale dossiers. Daar gaan we ons in de toekomst nog meer op focussen. Ook niet-Antwerpse expediteurs kunnen rekenen op onze ondersteuning, begeleiding en advisering”, aldus nog Olivier Schoenmaeckers.  

Binnen Forward Belgium zijn 9 commissies actief, die werken rond gespecialiseerde thema’s. Ook daar kunnen expediteurs uit heel het land lid van worden.

De Antwerpse expediteursvereniging werd opgericht in 1905 als wettelijk erkende beroepsvereniging. Ze telt vandaag 170 leden-bedrijven. Forward Belgium werkt nu volop aan een nieuw logo en aan een nieuwe huisstijl.

banner300x250_iOnLogistics.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven