B Close_banner web.jpg
Bernard Moyson, Alfaport Voka

Voorzitterswissel Alfaport Voka gekend

Haven

Op 4 december stelde Walter Van Mechelen, huidig voorzitter van Alfaport Voka, het platform van de private havensector binnen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, zijn opvolger voor: Bernard Moyson (57), managing director van ACL Benelux & Frankrijk. Tijdens het Jaarevent van Alfaport Voka en Cepa in november 2019 zal Bernard Moyson officieel tot voorzitter aangesteld worden.

Wie is Bernard Moyson?

Bernard Moyson kan terugvallen op een breed netwerk in de Antwerpse haven. In 1982 begon hij zijn loopbaan bij de CMB-groep. Vanaf 1989 was hij twintig jaar lang actief bij de Herfurth-groep. In 1990 werd Moyson daar verantwoordelijk voor Atlantic Container Line (ACL) tot het in 2009 een zelfstandig rederijkantoor werd. Sindsdien is Bernard Moyson managing director van ACL Benelux & Frankrijk.

Van de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV) is Bernard Moyson al meer dan twintig jaar bestuurder. En van diezelfde sectororganisatie van scheepvaartagenten was hij voorzitter van 2012 tot 2015. In die hoedanigheid ondersteunde hij in 2012 de inbedding van Alfaport in Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland. Voor ASV zetelt Moyson nu in de Raad van Bestuur van Brabo cvba en Port+ cvba.

Bernard Moyson, voorzitter elect van Alfaport Voka: “Ik ben vereerd met deze opdracht en grijp ze met beide handen en met volle goesting. Je inzetten voor de private havengemeenschap geeft veel energie. Het vergt soms geduld en doorzettingsvermogen om partijen op één lijn te krijgen maar als het lukt, dan kun je echt dingen veranderen. Ik dank Walter Van Mechelen voor het vertrouwen en zal samen met hem het volgende jaar veel contacten leggen en me inwerken.

Belangrijke opdracht als voorzitter van Alfaport Voka

Alfaport Voka vertegenwoordigt een 400-tal bedrijven die actief zijn binnen de Antwerpse haven. In aanloop naar de parlementsverkiezingen op 25 mei 2019 zullen Walter Van Mechelen en Bernard Moyson samen veel contacten leggen.
“Als voorzitter van Alfaport Voka vertegenwoordig je de private havengemeenschap in tal van formele overlegfora en tijdens contacten met het Havenbedrijf Antwerpen, politici en administraties. Je bouwt bruggen tussen de verschillende belangen, verenigingen en bedrijven. Het is belangrijk dat deze verantwoordelijkheid goed wordt voorbereid.

Daarom volgen we voortaan ook de goede traditie van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland om tijdig een voorzitter elect aan te stellen en zo de overgang vlot te laten verlopen. Ik ben blij met de aanstelling van Bernard als mijn opvolger. Bernard kent de maritieme sector door en door en heeft stevige wortels in het gemeenschapsleven. Dit zijn twee essentiële voorwaarden voor een geslaagd voorzitterschap”, benadrukt Walter Van Mechelen.

Keuleers banner 300x250.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven