B Close_banner web.jpg

Yves Van Meirvenne nieuwe stuurman van Portilog

Haven

“Beter inspelen op opleidingsbehoeften in de haven”

Yves Van Meirvenne wordt het nieuwe gezicht van Portilog, het opleidingscentrum voor de scheepvaart, expeditie, logistiek en douane in Antwerpen. Hij komt aan boord om er mee voor te zorgen dat Portilog de opleidingsbehoeften die vandaag en morgen bestaan in en buiten de haven nog beter kan invullen. In een tweede fase zal hij de leiding van Portilog op zich nemen.

Nieuwe aandeelhouder van Portilog

Portilog werkt al een hele tijd intens samen met Skilliant CVBA, een organisatie die gespecialiseerd is in training en advies met de merken ‘SBM’ en ‘Escala’. In januari 2018 werd Skilliant de nieuwe aandeelhouder van Portilog. Samen willen ze nog beter inspelen op de opleidingsbehoeften in het Antwerpse havengebied.

Ervaring in typische havenfuncties

Portilog is Yves Van Meirvenne niet onbekend. Hij maakte immers deel uit van de Adviesraad van het opleidingscentrum. Daarnaast bouwde Van Meirvenne ervaring op in diverse typische havenfuncties. “Na het afronden van mijn studies aan de Universiteit Antwerpen in 2003 heb ik mijn eerste werkervaring in de logistieke sector opgedaan tijdens een éénjarig traineeship bij UPS in Dublin, Ierland. Bij mijn terugkeer ben ik binnen de Antwerpse havengemeenschap gestart als beginnend expediteur bij het Amerikaanse Expeditors. Dankzij de vele opportuniteiten die ik gaandeweg heb gekregen en het volgen van enkele intensieve opleidingen, o.a. via Portilog, heb ik op korte termijn enorm veel bijgeleerd”, vertelt hij.

De haven vanuit een andere invalshoek

In 2007 nam Van Meirvenne een sabbatjaar waarin hij naar Australië en Nieuw Zeeland reisde.

Na dat jaar ben ik terug aan het werk gegaan in mijn thuisstad Antwerpen. In 2011 maakte ik de overtap van mijn toenmalige job als Import Manager bij het Franse Challenge naar de wereld van de scheepsagent. Heel interessant en verfrissend om de zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken”, gaat hij verder.

Master na master in maritieme wetenschappen

Yves Van Meirvenne heeft ondertussen ook een master na master in maritieme wetenschappen op zak.

“Samen met de ervaringen van de afgelopen 15 jaar in verschillende functies, help dit mij vandaag enorm om onze sector in zijn geheel beter te begrijpen. Voor ik naar Portilog kwam, was ik business analist voor de Franse rederij CMA CGM uit Marseille, waar ik o.a. verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe software tools en werkprocessen en voor de training hierin naar de eindgebruikers. Als geen ander kan ik getuigen dat het belangrijk is om je voortdurend bij te scholen, of zelfs volledig om te scholen en dit zal alleen maar toenemen. Bedrijven zullen hun competitief voordeel enkel maar kunnen behouden en versterken als ze investeren in hun menselijk kapitaal. Portilog wil daarin hun betrouwbare partner zijn”, besluit hij.

Keuleers banner 300x250.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven