Versie 3 B-Close.gif

Hellmann Worldwide Logistics en het belang van duurzaamheid in de luchtvracht

Logistiek

Sinds de oprichting in 1871 heeft Hellmann Worldwide Logistics zich ontwikkeld tot een van de grootste internationale logistieke dienstverleners. Met een breed scala aan hoogwaardige producten zoals luchtvracht, zeevracht, weg & spoorvervoer en contractlogistiek, biedt het bedrijf altijd de juiste oplossing voor de logistieke eisen van zijn klanten. Hellman vertrouwt op toekomstgerichte digitale diensten voor maximale transparantie. Het motto is dan ook: “Thinking Ahead – Moving Forward”.

Real-time tracken van luchtvrachtzendingen

Sabine Oostens, a.i. General Manager Airfreight Benelux, vertelt: “Het luchtvrachtteam kan met ‘Smart Air’ een handige tracking tool aanbieden voor het real-time volgen van luchtvrachtzendingen. Hellmann ontwikkelde een web-based platform, dat de mogelijkheid biedt aan onze klanten om in één oogopslag uitgebreide informatie te verkrijgen over hun luchtvrachtzending, route of type en biedt eveneens talrijke analysemogelijkheden aan van de prestaties van individuele luchtvaartmaatschappijen, routes en luchthavens.”

Het belang van duurzaamheid in luchtvracht

Hellmann is lid van de Sustainable Air Freight Alliance (SAFA) en ondersteunt SAFA's duurzaamheidsdialoog tussen verladers, expediteurs en luchtvaartmaatschappijen om de ontwikkeling van de luchtvrachtindustrie naar duurzame luchtvracht te stimuleren. Sabine Oostens: “Schonere logistiek begint met emissietransparantie. Emissie ‘footprints’ kunnen we berekenen conform de laatste Europese en wereldwijde rapportagenormen.

We bieden trouwens een verscheidenheid aan oplossingen gericht op emissiecompensatie en -vermijding. Duurzame vliegtuigbrandstof, geverifieerde koolstofcompensaties of een overstap naar een geïntegreerde Sea-Air oplossing zijn slechts enkele effectieve opties.

Met deze geïntegreerde duurzaamheidsstrategie heeft ons bedrijf een materialiteitsanalyse uitgevoerd, dat in de toekomst transparantie garandeert over gegevens, doelstellingen en verbeteringsprojecten.”

Multimodale oplossingen, digitalisatie en vlot geconnecteerde medewerkers

Door de multimodale oplossingen, gedigitaliseerde processen en vlot geconnecteerde collega’s heeft Hellmann van snel handelen zijn specialiteit gemaakt. Sabine Oostens: “We combineren de voordelen van een groot bedrijf met collega’s die in de lokale kantoren dicht bij de klanten staan. Onze kantoren in Vilvoorde (luchtvracht) en Antwerpen (zeevracht) maken met trots onderdeel uit van dit globale team van ruim 12.000 Hellmann werknemers. Hellmann heeft in de loop van zijn geschiedenis een sterke expertise uitgebouwd in sectoren als Automotive, Fashion, Healthcare, Industry, Technology, Consumer Goods en Renewable Energy.”

Een transportvraag? De collega’s van Hellmann Worldwide Logistics denken graag met u mee. Neem contact met ons op via het 'Let's do Business' formulier en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials