Versie 3 B-Close.gif

Het magazijnbeheer bij Kentucky Horsewear loopt nu als een trein dankzij Optima WMS

Kentucky Horsewear verkoopt producten voor paarden en honden. En dit allemaal diervriendelijk: ze gebruiken kwalitatieve materialen zoals kunstleer en artificiële konijnen- en schapenvacht. Hun business is explosief gegroeid, maar de logistiek kon niet meer volgen. Ze zochten én vonden de oplossing: een degelijk WMS. Nu kunnen ze probleemloos die grote groei aan.

Beter magazijnbeheer: geen nice to have maar pure noodzaak

Gigantische groei is leuk. Tot je de zaken op de vloer niet meer verwerkt krijgt. Dat is het probleem waarmee succesbedrijf Kentucky Horsewear te kampen kreeg. Hun verdere groei werd simpelweg geblokkeerd door een achterophinkend magazijnbeheer.

Hun magazijnbeheer moest dus aangepakt worden als ze die grote groei nog wilden doorzetten. Dastronic heeft er het eigen ontwikkelde magazijnbeheersysteem Optima WMS mogen implementeren na een eerste aangenaam gesprek:

“We zaten met hen rond de tafel en we hadden direct het gevoel dat het met hen wel zou lukken. Er was direct vertrouwen.”

Geert Lowet, zaakvoerder van Dastronic, vertelt verder over dit succesverhaal.

Vlot magazijnbeheer zorgt voor rust op de vloer

Dastronic implementeerde hun eigen WMS ‘Optima WMS’. Het resultaat? Wat magazijnbeheer betreft, heeft het de verwachtingen van Kentucky Horsewear zeker overtroffen:

“Heel het logistiek proces op de vloer gaat nu zó vlot! Bestellingen gaan nu snel en correct de deur uit én dat allemaal zonder stress! We volgen gewoon het systeem en moeten er ons verder geen zorgen over maken. De rust is nu echt weergekeerd.”

Daarnaast heeft Dastronic speciaal voor Kentucky Horsewear ook een koppeling mogelijk gemaakt met het boekhoud- en kantoorbeheerpakket Adsolut dat zij (en vele andere kmo’s) gebruiken. Hiermee komt alle data uit Adsolut automatisch in hun systeem. Zo werd het een mooi samenwerkend geheel en moest Adsolut, een voor hen goed werkend systeem, niet vervangen worden.

Een succesverhaal in de Vlaamse kmo-wereld

Kentucky Horsewear is een typische kmo, op de vloer zijn er maar een vijftal mensen aanwezig in het magazijn. Voeg daar Dastronic aan toe met hun oplossingen voor kmo’s en Adsolut dat ook kmo-gericht is en je hebt een oplossing die probleemloos kan concurreren met de grote spelers.

En Kentucky Horsewear? Die hebben intussen een nieuw magazijn gebouwd, een tweede en groter magazijn bijgebouwd én starten nu met het bouwen van een derde magazijn. Hun magazijnbeheer houdt hun groei nu niet meer tegen!

Implementeren en gaan met dat magazijnbeheer!

Moet je na een implementatie nog 6 maanden dagelijks ter plaatse gaan bij de klant om dingen op te lossen? Dan ben je niet goed bezig. Bij Dastronic zijn ze er wel voor de klant, maar die heeft hen na implementatie bijna niet meer nodig en dát is natuurlijk net de bedoeling. Dat is ook zo bij Kentucky Horsewear:

“We zijn enorm blij met de vlotheid waarmee we nu kunnen werken. En dankzij het intuïtief systeem kunnen we zelfstandig werken, op een occasionele vraag of telefoontje na.”

Kentucky Horsewear wordt dus net zoals veel klanten van Dastronic een echte ambassadeur. Iets waar Dastronic als bedrijf al die tijd al op heeft kunnen terugvallen.

Wil jij je magazijnbeheer ook een flinke boost geven? Laat Dastronic een halve dag over de vloer komen voor een analyse van jouw magazijn en ontvang een rapport met raadgevingen. Allemaal gratis! Neem contact op via onderstaand formulier voor zo’n gratis analyse.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Dastronic

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Dastronic

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials