BCLOSE_Leaderboard.gif
Magazijn

Hoe als kmo omgaan met de effecten van COVID-19 op je supply chain?

In december 2019 brak het coronavirus (COVID-19) uit in China en verspreidde zich van daaruit over de hele wereld met vérstrekkende gevolgen. Door de lockdowns is de impact op de economie significant, niet in het minst op vlak van supply chain. Bedrijven voor wie voorraadbeheer belangrijk is, staan aan de vooravond van belangrijke beslissingen om de effecten van de coronacrisis op hun business te minimaliseren. Slimstock – expert in voorraadoptimalisatie – staat klaar om te begeleiden bij het doorhakken van deze cruciale knopen en biedt gratis webinars aan ter ondersteuning.

Impact van COVID-19 op supply chain

Op amper enkele weken tijd heeft COVID-19 een enorme impact op supply chains: fabrieken liggen stil, toevoerketens zijn lamgelegd en de vraag is niet meer te voorspellen. Sommige sectoren zoals de horeca zijn volledig werkloos, maar ook scholen en de reisbranche worden hard getroffen. In de zorgsector gaat terecht alle aandacht naar de bestrijding van het coronavirus, waardoor andere niet-acute medische dienstverlening tot stilstand is gekomen. Andere branches – zoals bv. e-commerce – kent dan weer ongeziene pieken.

Zowel aan demand- als aan supply-kant heeft dit grote gevolgen:

  • Bij diverse groothandels liggen de activiteiten (groten)deels stil. Het personeel werkt van thuis uit en/of klanten hebben door de lockdown (light) noodgedwongen de deuren moeten sluiten.
  • Supermarkten, food toeleveranciers en e-commerce bedrijven zien de keerzijde van de medaille met een plotse en explosieve toename van de vraag.
  • Leveringen uit Azië en uit diverse “lockdown”-landen komen met heel wat vertraging of worden geannuleerd.
  • Dit alles zorgt ervoor dat levertijden en leverbetrouwbaarheid sterk onder druk staan en de normale deadlines niet (altijd) gehaald worden.

Wat kun je doen als kmo?

Als kmo met voorraadbeheer is het belangrijk om snel en doortastend om te gaan met opslingereffecten, gewijzigde levertijden en een eventuele vraaguitval. Slimstock wil fungeren als kennispartner en biedt volgende informatie aan:

  • Op https://www.slimstock.com/nl/update-coronavirus-be/ vind je heel wat tips & tricks en whitepapers om je te ondersteunen bij het nemen van deze cruciale beslissingen.
  • Geraak je er niet uit? Stel gerust inhoudelijke vragen aan de experts van Slimstock. Je kunt met hen in contact komen via het contactformulier hieronder.
  • Slimstock organiseert gratis webinars die verheldering bieden bij heel wat vraagstukken van de coronacrisis op vlak van supply chain. Surf naar deze pagina voor een overzicht. Het eerstvolgende seminarie vindt plaats op donderdag 23/4.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Slimstock

Meer weten?

Logo Slimstock

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Slimstock

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials