Versie 3 B-Close.gif

JD Sports verzekert foutloze levering door real-time zichtbaarheid en traceerbaarheid

Als grote sportsfashion-retailer beschikt JD Sports over winkels in tientallen Europese landen. Om te beantwoorden aan de snelle uitbreiding van haar internationale bedrijfsactiviteiten, zocht de onderneming een schaalbare, flexibele en krachtige oplossing om de verdere groei te ondersteunen. Het verzekeren van een foutloze levering vormde een van de prioriteiten.

De specialist in supplychain-technologie en -integratie Zetes focust op de zichtbaarheid en traceerbaarheid van goederen van de productielocatie tot de uiteindelijke levering. De internationale winkelketel JD Sports koos voor ZetesChronos als pan-Europese Proof of Delivery-software. Ook Belgische kmo’s kunnen deze oplossing inzetten om zeker te zijn van een foutloze levering.

Uitdagingen voor de retailbedrijven

De Britse multinational JD Sports biedt sportkleding aan via winkels in heel Europa. Zoals veel grote retailers baseert ook dit bedrijf zijn groeistrategie op een optimale afstemming tussen online- en fysieke verkoop. Lees: het verzoenen van de customer experience met economische en ecologische factoren. Een hot item waar ook veel van onze kmo’s over nadenken. Tegen deze achtergrond keek JD Sports uit naar een flexibele, krachtige en modulaire oplossing met real-time traceerbaarheid vanuit zijn distributiecentra naar zijn winkels. De keuze viel op ZetesChronos.

Foutloze levering zonder eigen transportfaciliteiten

Bijzonder aan JD Sports is dat het bedrijf niet beschikt over eigen vracht- of bestelwagens. Als e-commercespeler moet het twee goederenstromen beheren: de gebruikelijke aanvulling van de winkelvoorraden, maar ook de snelle levering van online bestelde producten. En hier bewijst ZetesChronos zijn meerwaarde. De winkelketen heeft voldoende commerciële slagkracht om specifieke garanties te eisen van zijn externe transportpartners. In de praktijk krijgt elke chauffeur een mobiele terminal mee, aangestuurd vanuit het ERP- en WMS-systeem van JD Sports. Zo behoudt de onderneming de controle over de planning, het assetmanagement, de rapportering van schadegevallen (met de terminal kan je ook foto’s nemen), de levering (via fysieke handtekening of het scannen van een QR-code op de locatie) enz.

Ook kmo’s kunnen inzetten op een foutloze levering

Veel bedrijven investeren sterk in ERP-, warehousemanagement- en planningsystemen, maar eens de goederen opgeladen zijn en de spreekwoordelijke ‘last mile’ afleggen, valt elke vorm van controle weg. Dankzij ZetesChronos kan je de goederenstroom aansturen en traceren en zo je volledige leveringsnetwerk optimaliseren. Dit opent ook perspectieven voor kmo’s die zelf instaan voor het transport, maar in piekperiodes onderaannemers inschakelen. Met gebruik van de mobiele terminal werken alle eigen en externe chauffeurs op dezelfde manier en is de foutloze levering overal en altijd gegarandeerd. Het apparaat kan tegen een stootje en is onder meer uitgerust met camera, kwalitatieve scanner, gps (met optionele navigatiekoppeling en inschatten tijdstip van aankomst).

Ook jouw klanten zullen een foutloze levering ongetwijfeld appreciëren. Wil je meer vernemen over ZetesChrones of de andere performante oplossingen van Zetes? Neem dan contact op met onze specialisten of vul onderstaand formulier in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Zetes

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Zetes
  • Rue de Strasbourg 3
    1130 Brussel
  • +32 (0)2 728 37 11

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials