LNG en CNG: Energie voor Logistiek

Logistiek

Door dit plan in uitvoering te brengen, wil de Vlaamse Regering enerzijds de vergroening van de vrachtwagenvloot stimuleren, maar ook de concurrentiekracht van Vlaamse transporteurs versterken. Immers, de inzet van LNG of CNG trucks kan operationele kost (lees: brandstofkost) van de trucks gevoelig doen dalen, maar anderzijds is er ook een onmiddellijke positieve impact op de luchtkwaliteit (NOx emissies zijn drastisch lager, een probleememissie in Vlaanderen).

Volop mogelijkheden

Sedert korte tijd bieden 3 grote merken (Iveco, Scania en Volvo) elk een nieuwe generatie LNG trucks aan met ruim voldoende vermogen (+400pk) en koppel (+2000Nm), om elke transportklus te klaren.

Met een autonomie tot 1600 km wordt zelfs internationaal verkeer mogelijk, te meer omdat het netwerk van LNG stations volop uitgebouwd wordt, in Europa, maar ook in Vlaanderen. In de Haven van Antwerpen biedt LNG Drive reeds meer dan 3 jaar aan een groeiend aantal trucks uit binnen en buitenland LNG aan. In 2018 volgt een station in de Kempen.

Groen op weg

Aardgas is momenteel de schoonste fossiele brandstof. In de toekomst zal ook hernieuwbaar aardgas (biogas en synthetisch aardgas) beschikbaar zijn, en hierdoor word quasi klimaat-neutraal transport mogelijk.

Ook voor CNG toepassingen (bestelwagens, personenwagens) biedt Drive Systems oplossingen op maat voor het traag (slow-fill) of snel tanken van vloten.

Contact: philippe.desrumaux@drivesystems.be

*nettopremie voor LNG trucks, in functie van de grootte van de onderneming, onderworpen aan voorwaarden Ecologiepremie+

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?