Versie 3 B-Close.gif

Een gloednieuw oefenterrein voor rijopleidingen en nascholingen Code 95 in Herenthout

Kempisch Trainingscentre en de Kempische Rijscholen vernieuwden onlangs hun oefenterrein in de industriezone van Herentals. Kandidaat-bestuurders van zowel personenwagens als vrachtwagens kunnen er terecht om op een veilige wijze hun rijvaardigheden aan te scherpen. Truckchauffeurs kunnen er bovendien praktische onderdelen van hun navormingen voor Code 95 volgen.

Kris Anthonis, directeur van het Kempisch Trainingscentre, stelt het nieuwe oefenterrein voor. “Als rijschool en opleidingscentrum is het een grote meerwaarde voor de klant wanneer je beschikt over een modern, volledig uitgerust oefenterrein. Het bestaande terrein aan de Atealaan is uitgebreid en is nu 1 hectare groot. We hebben het opnieuw ingericht en volledig geasfalteerd. Het voldoet daarmee aan alle ministeriële normen.”

Rijopleidingen C/CE en navormingen Code 95

Het oefenterrein wordt zowel door Kempisch Trainingscentre als de Kempische Rijscholen ingezet en heeft dus meerdere doeleinden. “We hebben veel klanten die nascholingen Code 95 volgen, maar ook op zoek zijn naar chauffeurs C/CE. Om op die vraag in te spelen, bieden we hun kandidaat-chauffeurs rijopleidingen aan. Zo helpen we onze klanten in hun zoektocht naar chauffeurs.” Op het grote oefenterrein kunnen vrachtwagenchauffeurs ongestoord en veilig de knepen van het vak leren kennen. “Het terrein wordt ook gebruikt voor nascholingen Code 95,” voegt Kris toe. “Voor de training rond ladingzekerheid maken we allerhande opstellingen waarmee de chauffeurs kunnen trainen. Zo oefenen ze in de praktijk.”

Oefenterrein voor rijbewijs B en terugkommoment

Leerlingen van de Kempische Rijscholen kunnen steeds gebruik maken van het terrein. Bovendien wordt het oefenterrein ook ingeschakeld in het nieuwe verplichte terugkommoment. “Jongeren die hun rijbewijs hebben behaald, moeten tussen de zesde en de negende maand na het behalen van hun definitieve rijbewijs verplicht deelnemen aan een terugkommoment. Daarbij voeren ze een aantal praktische tests uit op een afgesloten oefenterrein, zoals uitwijkmaneuvers of een plotse stop. Tijdens het terugkommoment gaan ze ook met elkaar in gesprek over de situaties die zij in hun eerste maanden op de weg hebben meegemaakt.”

Meerwaarde voor particulieren en bedrijven

Een goed uitgerust oefenterrein biedt een meerwaarde voor zowel particuliere als professionele klanten. Via Kempisch Trainingscentre beschik je namelijk over een terrein waar je ongestoord en veilig leert rijden met een voertuig. “Je hoeft als bedrijf je eigen parking of terreinen niet ter beschikking te stellen en vrij te houden. Je stoort niemand en hindert de andere weggebruikers niet. Een oefenterrein is dus zeker een bijkomend comfort,” besluit Kris.

Zoek je nieuwe chauffeurs C/CE en wil je hen in de beste omstandigheden leren rijden? Ben je op zoek naar een opleidingscentrum Code 95 met ervaren en gedreven docenten? Kempisch Trainingscentre heeft de oplossing in huis! Meer weten? Stel je vraag via het formulier hieronder!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kempisch Trainingscentre

Meer weten?

Logo Kempisch Trainingscentre

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kempisch Trainingscentre

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials