Versie 3 B-Close.gif
Opleidingen Code 95 vrachtwagenchauffeurs bij Kempisch Trainingscentre

“Gedreven lesgevers en goede service maken het verschil”

Wanneer transportbedrijf Van de Poel een opleidingscentrum zocht voor haar chauffeurs, kwam het al snel bij Kempisch Trainingscentre terecht. Een keuze die Stefaan Ooms zich niet beklaagt. Hij legt uit wat het centrum onderscheidt.

Internationaal transport

Transport Van de Poel uit Herenthout is gespecialiseerd in groepagetransport  en is actief in Frankrijk, Italië, Duitsland, België en Nederland. Met 180 trekkende eenheden en 250 getrokken eenheden vervoeren ze een breed gamma goederen in de retail, maar ook voedingsproducten en gekoelde goederen, zoals planten en bloemen. “Het wordt steeds diverser, want als transportbedrijf moet je je horizon verbreden,” vertelt Stefaan Ooms, Fleet & Facility Manager bij Van de Poel. Hij is verantwoordelijk voor de hele vloot en de gebouwen, maar geeft ook opleidingen als rijinstructeur, bijvoorbeeld ecodriving en de vormingen voor nieuwe chauffeurs. Ook aan mensen op de dienst planning geeft hij les, bijvoorbeeld om hen te leren hoe een boordcomputer werkt, zodat die werknemers weten hoe ze moeten omgaan met zaken waarmee een chauffeur geconfronteerd wordt.

Code 95

Wanneer de chauffeurs bij Van de Poel een opleiding Code 95 nodig hebben, stuurt Stefaan Ooms ze naar Kempisch Trainingscentre. “We zijn overburen, dus dat is praktisch.” Maar Kempisch Trainingscentre heeft uiteraard nog meer kwaliteiten: “We hebben een aantal opleidingscentra vergeleken en we kwamen uit bij Kempisch Trainingscentre vanwege de manier waarop ze de les rond een verplicht topic aantrekkelijk inkleden en vanwege hun goede lesgevers,” vult Stefaan aan.

Gedreven lesgevers

Een grote meerwaarde van Kempisch Trainingscentre is dat de lessen worden gegeven door experts in hun vakgebied. Zo worden de navormingen over EHBO en ergonomie gegeven door een verpleger. “Die persoon spreekt vanuit het vakgebied en daar steek je wat van op. De lessen over rij- en rusttijden krijg je dan weer van een motoragent uit het Antwerpse. Die persoon geeft je echt nuttige info mee.”

“Ik volg er zelf ook bijscholingen. De docenten zijn freelancers, maar ze zijn heel gedreven, kennen hun vak en zijn bekwaam,” vertelt Stefaan. “Ze toetsen hun lessen af aan de praktijk en weten waarover ze praten. Ze geven les vanuit een passie en dat komt ook zo over. Ze weten je continu te boeien, zodat je bij de les blijft.” Bovendien leert Stefaan ook als lesgever heel wat bij van de docenten: “Ik steek dingen op die ik in mijn eigen lessen kan gebruiken.”

Flexibel en rustig

Stefaan prijst ook de ontspannen, soepele manier waarop de docenten lesgeven en iedereen bij de les houden. “Ze geven een verplicht pakket, maar vullen het op hun eigen manier in en passen zich aan aan de groep. Als je een groep voor zich krijgen die negatief is ingesteld, moet je die ook weten te boeien. Soms gebeurt het dat een groep net heel actief is en veel meepraat. Ook dan moet je op tijd ingrijpen om de les op tijd af te krijgen. De lesgevers zijn geen leerkrachten, maar ze doen het toch maar!”

Goede service

Kempisch Trainingscentre staat steeds ter beschikking van haar klanten. Dat ondervindt ook Stefaan: “Ze sturen me verdere info via mail. Als je ergens een vraag hebt over een bepaald issue dat niet meteen met een opleiding te maken heeft, bijvoorbeeld rond wetgeving, kan je hen altijd bellen en krijg je snel antwoord.”

Kortom, Stefaan Ooms en Van de Poel zijn bijzonder tevreden over de samenwerking met Kempisch Trainingcentre: “Ze houden zich aan hun afspraken, en als er een probleem is, zoeken ze een oplossing.”

Moeten jouw chauffeurs een opleiding Code 95 volgen? Dankzij het uitgebreide aanbod locaties van Kempisch Trainingscentre is er steeds een opleidingscentrum in je buurt. Vraag meer informatie via de website of via het formulier hieronder.

Lees ook:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kempisch Trainingscentre

Meer weten?

Logo Kempisch Trainingscentre

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kempisch Trainingscentre

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials