Versie 3 B-Close.gif
Riwal implementeert Virtual Reality training voor werken op hoogte

Werken op hoogte met virtual reality

Logistieke Opleidingen

Riwal, gespecialiseerd in verhuur- en verkoop van hoogwerkers en verreikers, gebruikt een VR-simulator om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren bij werken op hoogte.

Door gebruik te maken van een simulator wordt in een gecontroleerde virtuele omgeving getraind. Met behulp van vooraf ingestelde scenario's (toegespitst op de bouwsector) doorlopen de operators verschillende risicovolle situaties en krijgen moeilijke opdrachten. Op deze manier worden zowel nieuwe als ervaren operators uitgedaagd om zo optimaal en veilig mogelijk de machines te bedienen. De simulator bevat trainingsprogramma’s voor knikarm- en schaarhoogwerkers (categorie 3A en 3B) en is een aanvulling op de IPAF- en SOG-hoogwerker opleidingen. Elk apparaat is aangesloten op een werkbak (waar een operator in staat), beschikt over een VR-bril en een bedieningspaneel met joysticks en schakelaars zoals die op de echte hoogwerkerpanelen.

Wat zijn de voordelen van een VR-training?

De VR-trainingssimulator creëert een veilige omgeving waarin de operators kunnen trainen. Het verlaagt persoonlijke veiligheidsrisico’s voor nieuwe operators en kunnen een aanzienlijke som geld besparen op schade aan apparatuur en infrastructuur. Bovendien biedt deze innovatie operators de mogelijkheid om hun ervaring op te frissen. Dit is bijzonder handig wanneer een operator lange tijd niet met een machine heeft gewerkt en zich nog in de periode tussen IPAF-trainingen bevindt. Beter getrainde operators zijn op deze manier in staat met meer vertrouwen te werken met verschillende machines, waardoor de efficiëntie van het project verbetert.

Veilig werken blijft prioriteit

Johan van Klinken, Country Manager Benelux van Riwal, licht toe: “We zijn trots dat we deze geavanceerde oplossingen kunnen bieden voor het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie. Veiligheid is en blijft onze hoogste prioriteit en we blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties om het werken op hoogtes zo veilig mogelijk te maken. We hebben er alle vertrouwen in dat de VR-simulatoren de onvoorziene kosten binnen de totale huur- en bedrijfskosten voor onze klanten zal verlagen.”

Meer artikels over opleidingen in logistiek.

Lees ook

KEMPISCHTRAININGSCENTRE - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials