Versie 3 B-Close.gif

Logistieke optimalisatie voorbij de hard- en software

Heb jij een magazijn of distributiecentrum? Dan is het belangrijk om je logistieke processen te optimaliseren. Dit doe je door gebruik te maken van de innovatieve toestellen en van de juiste software. Maar dat is slechts een deel van het verhaal. Logistieke optimalisatie begint bij een grondige analyse van jouw processen door een gespecialiseerde kennispartner. Alleen zo haal jij het het maximale uit jouw magazijn.

Logistieke optimalisatie met een orderpick systeem

Orderpick systemen zijn onmisbaar in een efficiënt magazijn en een goed functionerende logistieke keten. Je automatiseert er de processen rond je orders mee en realiseert zo een flinke tijdswinst en kostenreductie.

Daarom zijn barcodescanners al geruime tijd ingeburgerd. Ook voice picking-toepassingen zijn steeds vaker terug te vinden in de magazijnen en logistieke centra van Belgische bedrijven.

Gespecialiseerde kennispartner

Volgens Pascal Hibon, account manager bij CaptureTech, zijn deze systemen slechts één deel van een integrale oplossing. Deze oplossing begint volgens hem bij een analyse door een gespecialiseerde kennispartner.

“Er komt veel meer dan alleen hardware kijken bij de optimalisatie en automatisatie van logistieke processen. Alles begint bij een grondige analyse van de huidige situatie. Voor we keuzes maken over hard- en software brengen we in kaart hoe de logistieke processen van onze klanten eruit zien, waar er pijnpunten zijn en mogelijkheden tot verbetering liggen. Alleen zo kunnen we de efficiëntie en kwaliteit van de logistieke processen maximaliseren. Pas als we zo’n scan volledig hebben uitgevoerd schuiven we een oplossing naar voor.”

Logistieke optimalisatie tot in de kleinste details

Kennis en expertise staan dan ook centraal in de aanpak van CaptureTech. Daarom zijn ook de sales medewerkers van het bedrijf experts in hun vakgebied, benadrukt Pascal Hibon.

“Al onze sales medewerkers zijn specialisten in hun vak en hebben verschillende jaren ervaring in de sector. Zij bouwen in de eerste plaats relaties met onze partners uit, denken met hen mee en gaan op zoek naar de gepaste aanpak. Zij worden bijgestaan door consultants die dit onderzoek nog grondiger voeren en een oplossing op maat ontwerpen tot in de kleinste details.”

One-stop-shop voor logistieke processen

Op deze manier zet CaptureTech zich in de markt als een all-in partner voor logistieke optimalisatie. Zo neemt het bedrijf een unieke positie in op de markt.

“Er zijn vandaag bijzonder veel spelers op de markt van logistieke hardware en software. Door ons te profileren als een kennispartner en door ons te omringen met échte specialisten kunnen wij onze klanten alles aanbieden van analyse en hardware tot software, WMS systemen en zelfs signalisatie. Wij zijn dus een volwaardige logistieke one-stop-shop voor Belgische kmo’s.”

Ben jij op zoek naar een integrale optimalisatie van jouw logistieke processen? Zoek niet langer en neem snel contact op met de specialisten van CaptureTech via onderstaand formulier.

Lees ook:

Slimme lockers voor wendbaar werken

Logistieke automatisering garandeert handenvrij en foutloos werk

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en CaptureTech

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • CaptureTech

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials