B Close_banner web.jpg
Stream software maakt je klaar voor de brexit

Je bedrijf in pole position voor de brexit

Partner

De brexit zal ingrijpende wijzigingen brengen op vlak van douane, invoer en uitvoer. Met de juiste software is je bedrijf voorbereid op elk mogelijk scenario.

Impact op internationale handel

Op 29 maart 2019 zal Groot-Brittannië de EU verlaten, met of zonder akkoord. Mét akkoord blijft alles tot 2021 hetzelfde en heeft u tijd om zich aan te passen aan wat erna komt. Zonder akkoord wijzigt de situatie drastisch. Vrij verkeer van goederen tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa is dan niet meer mogelijk. Je bedrijf zal onder meer in- of uitvoerdocumenten moeten opstellen, certificaten moeten aanvragen en opvolgen en waarschijnlijk ook rechten en taksen moeten betalen. Bedrijven krijgen de raad zich voor te bereiden op beide scenario’s.

Wat met je software voor douane en logistiek?

Een aspect dat je in deze onzekere tijden niet over het hoofd mag zien, is het gevolg van de brexit op de software in je bedrijf. Kunnen je programma’s om met wijzigende regelgevingen rond declaraties of nieuwe tarieven? Kan je nieuwe workflows inplannen en automatiseren? Je systemen up-to-date krijgen na de brexit, vraagt wellicht heel wat werkuren.

Slimme software is de oplossing

Dankzij de intelligente douanesystemen van Stream Software ben je optimaal voorbereid op de brexit, ‘deal or no deal’. Het systeem voorziet alle scenario’s en neemt zelf beslissingen aan de hand van ingestelde parameters. Je software wordt dus automatisch aangepast aan veranderingen in het douanelandschap of aan de douanewetgeving. Het gebeurt automatisch en vanop afstand, zodat jij gewoon verder kunt werken, zonder verrassingen. Johan Palsterman van Stream Software licht toe:

“Wanneer de brexit een feit wordt, wordt het Verenigd Koninkrijk douanetechnisch anders behandeld. De systemen zullen dat op voorhand weten en de douanescenario’s gaan de juiste declaraties uitstellen bij vervoer naar het Verenigd Koninkrijk. Een ander voorbeeld is wanneer Europa nieuwe douanetarieven oplegt. Die worden dan automatisch in de klantsystemen ingelezen en de klanten worden hiervan op de hoogte gesteld zodat zij er optimaal mee kunnen omgaan.”

Een antwoord op al je noden rond douane

Stream Software brengt je noden in kaart om vervolgens de juiste Streamliner-modules gericht op je activiteiten te implementeren. Met hun jarenlange ervaring in het creëren van supply chain-oplossingen met een sterke focus op douane, zijn ze perfect geplaatst om zo’n analyse te maken. Hun software helpt je de juiste keuzes te maken rond documentatie en tarifering.

Wil je ook jouw bedrijf optimaal voorbereiden op een harde of zachte brexit? Ontdek de oplossingen van Stream Software op hun website of vul het formulier hieronder in.

Meer weten?

Logo Stream Software

Contactinformatie

  • Stream Software
    Potvlietlaan 4
    2600 Berchem
  • +32 (0) 825 77 74

Ook interessant

Interessante bedrijven