Versie 3 B-Close.gif
Liesbeth Geysels, algemeen directeur van VIL

Log!Ville wordt het paradepaardje van de logistieke sector in Vlaanderen

Logistieke Software

Log!Ville is de naam van het toekomstige Vlaamse state-of-the-art logistieke demo- en innovatiecentrum van VIL dat in 2020 zijn deuren opent in het Wetenschapspark in Niel. Een gesprek met Liesbeth Geysels, algemeen directeur van VIL.

In Vlaanderen is er heel wat logistieke kennis aanwezig, maar vaak blijft de valorisatie achterwege. Veel kmo’s denken dat innovatie niet aan hen is besteed.

“De focus van Log!Ville ligt op mature innovatie die nog niet mainstream is en op conceptuele ontwikkelingen. We helpen het logistieke ecosysteem in Vlaanderen op drie manieren innoveren. Via een belevingsruimte waar trends te ontdekken zijn, een fysiek magazijn – de logistieke speeltuin – waar bedrijven nieuwigheden kunnen testen en een co-creatiezone voor corporate venturing. We beschikken ook over een polyvalente ruimte met vergaderzalen waar events en opleidingen rond logistieke thema’s georganiseerd zullen worden.”

Doelgroepen van Log!Ville

Log!Ville richt zich tot drie doelgroepen. “Eerst en vooral zijn er de Vlaamse logistieke dienstverleners, verladers/retailers en toeleveranciers. Zij kunnen er met hoogwaardige logistieke toepassingen kennis maken. We richten ons op thema’s zoals automatisering, digitale transformatie, duurzaamheid en e-commerce”, stelt Liesbeth Geysels. “Medewerkers van logistieke bedrijven vormen samen met studenten logistiek een tweede doelgroep. Maar we willen ook buitenlandse bedrijven en delegaties triggeren met onze logistieke troeven.”

Waarom kiest Log!Ville voor het Wetenschapspark in Niel?

Liesbeth Geysels: “Vier provincies hadden interesse om Log!Ville te huisvesten. Uiteindelijk ging de keuze naar de POM Antwerpen als partner en het Wetenschapspark in Niel. We hebben voor deze locatie gekozen omdat ze het meest centraal gelegen is voor onze doelgroep. Niel scoorde ook goed door zijn aangetoonde EFRO-ervaring (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en omdat het Wetenschapspark focust op innovatie. De POM Antwerpen is eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van het Wetenschapspark en treedt op als bouwheer.”

Financiering

Het vooropgesteld budget voor de realisatie van Log!Ville bedraagt 5 269 000 euro. EFRO brengt hiervan 2 107 600 euro in, het Vlaamse Hermesfonds 536 900 euro, de POM Antwerpen 1 954 500 euro en het VIL 680 000 euro.

Opening van Log!Ville

“In mei 2019 plant de POM Antwerpen de eerststeenlegging en in april 2020 zouden de bouwwerkzaamheden moeten afgerond zijn zodat we na de inrichtingswerken in september 2020 officieel kunnen openen”, zegt de directeur van VIL. 
Philip Peeters werd bij VIL aangesteld als projectleider van Log!Ville en volgt thans het dossier minutieus op.

Nieuwe banner 2022.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials