BCLOSE_Leaderboard.gif

Nieuw management Stream Software kiest voor bestendige innovatie

In het najaar van 2019 nam Albert Palsterman afscheid van zijn rol als algemeen directeur van Stream Software. Hij zet zo een punt achter een carrière van 50 jaar in de douane en expeditie. Een nieuw maar ervaren managementteam met Koen Meyskens als algemeen directeur treedt in de voetsporen van deze gedreven ondernemer. Hun doel? Kwaliteit en continuïteit bieden en innovatieve douane-oplossingen ontwikkelen voor de klanten. Ook een uitbreiding naar Nederland staat op til.

Expertise in douane en expeditie

“We zullen de lijnen van het vorige managementteam voortzetten, maar ook onze eigen accenten leggen”, vat Koen Meyskens aan. “Albert Palsterman had een belangrijke rol als ondernemer. Onze grootste uitdaging is om onze founding father te vervangen en zijn verscheidene rollen binnen het bedrijf in te vullen en voort te zetten. We delen die op in operationele functies en meer gespecialiseerde profielen. Om verder te bouwen op Alberts unieke marktkennis, zullen we een interne R&D-afdeling oprichten. Die afdeling zal onze perfecte relatie met de douane behouden.”

“In België is Stream Software marktleider. Binnen onze niche zijn we bijzonder sterk en hebben we een goede naam. Die positie willen we bestendigen”, voegt sales- en marketingmanager Sam Jespers toe. “Nederland is een van onze speerpunten in onze strategie voor de toekomst.”

Douanesoftware on premise en in de cloud

Sam verwijst daarmee naar de overname van Unitas Software BV. Koen treedt hem bij: “In 2020 zullen we de samenwerking met Unitas intensifiëren. We willen de Nederlandse medewerkers toekomstperspectieven bieden en onze activiteiten uitbreiden naar de Nederlandse markt. Waar Belgen liever on premise-oplossingen hebben, is er in Nederland grote vraag naar cloudtoepassingen en software-as-a-service. Dat geeft ons de kans om nieuwe oplossingen en technologieën te ontwikkelen. Uiteraard vraagt zoiets de nodige investeringen. Voorlopig zitten we nog altijd op schema: een klein wonder voor een softwarebedrijf. We zijn zeer blij dat we op korte tijd de omschakeling naar deze nieuwe technologie hebben kunnen maken.”

Innoveren en vernieuwen

“We willen onze klanten en de douane continuïteit bieden. Op het vlak van software willen we blijven innoveren”, vertelt Sam. Veel van die wijzigingen en vernieuwingen in de softwarepakketten van Stream Software hebben te maken met het veranderende douanelandschap. “We zijn al jarenlang klaar voor de brexit”, vertelt Koen. “Het nieuwe douanewetboek brengt enorm veel wijzigingen mee. Maar onze klanten mogen erop vertrouwen dat we altijd mee zijn met de laatste ontwikkelingen. Voor veel van onze klanten, die een vergunning hebben om hun aangiftes periodiek geglobaliseerd aan te bieden, staat de invoer van elektronische aangiftes op het programma. Daarnaast experimenteert de Belgische douane met een nieuw controlesysteem (SBA – System Based Approach) waardoor de controles gebeuren op basis van systemen, in plaats van transactioneel. Dat zou een enorme tijdwinst betekenen bij zendingen. Samen met de douane zijn we daarom een noodzakelijk controlemechanisme (Monitoring & Controlling) op onze douaneadministratie en -declaratiemodules aan het ontwikkelen. Ook bij bedrijven hebben we enkele pilootprojecten opgezet om onze module te finetunen.”

Stabiliteit voorop

“Uiteindelijk wil Stream Software functionaliteit voor de klant”, besluit Koen. Sam beaamt dat: “Het heeft weinig zin om zomaar te experimenteren met nieuwe technologie. Onze klanten willen continuïteit en stabiliteit.”

De douane hoeft geen hinderpaal te zijn in je import en export. Met de douaneoplossingen van Stream Software verlopen aangiftes vlotter en juister dan ooit tevoren. Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier onderaan!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Stream Software

Meer weten?

Logo Stream Software

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Stream Software

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials