Versie 3 B-Close.gif

Screen je douaneaangifte automatisch op fouten en win tijd

De systemen van de douane worden soms nodeloos belast met aangiften die foutief werden ingestuurd. Dat betekent dat de aangiften niet gevalideerd kunnen worden door de douane. Bij de afzender en de ontvanger van goederen zorgen die fouten dus voor tijdverlies. Nochtans zijn veel van deze missers in een declaratie te vermijden. Heb je echter altijd de tijd om al je aangiftes grondig manueel te screenen?

Stream Software heeft met de Declarant Assist de ideale oplossing voor dit probleem. De naam zegt het zelf: de Declarant Assist is jouw asisstent als aangever en screent je volledige aangifte op fouten alvorens je ze naar de douane stuurt. Als gebruiker krijg je op voorhand meldingen van welke zaken in de aangifte ontbreken of foutief zijn. Zo kan je die zaken aanvullen of aanpassen, waardoor het aantal foutmeldingen die terugkomen van de douane tot een minimum beperkt blijven. Zo win je heel wat waardevolle tijd en kun je je ontvanger een stiptere levering bieden.

Wat doet de Declarant Assist?

De Declarant Assist leest de EU Taric-database uit en laat je toe tariefcodes te raadplegen. Daarnaast bevat de module ook volgende functionaliteiten:    

 • Controleert het bestaan van de goederencode in de lopende maand
 • Controleert of de bescheiden zijn toegevoegd
 • Controleert of de juiste aanvullende eenheden zijn opgegeven
 • Controleert of de aanvullende codes zijn opgegeven
 • Optimaliseert uw importaangifte door:
  • De fiscaal gunstigste preferentie voor te stellen (gebruik van FormA/Eur1)
  • Schorsing voor te stellen indien van toepassing
  • Anti-dumping voor te stellen indien van toepassing
  • Quota voor te stellen indien van toepassing

 Voordelen van de Declarant Assist

Het voordeel van de Declarant Assist is dat hij de aangifte volledig screent alvorens ze naar de douane wordt gestuurd. Eventuele fouten of ontbrekende gegevens worden dan al gedetecteerd, waardoor het aantal ontvangen foutmeldingen drastisch verlaagt.

Maandelijkse updates

Declarant Assist wordt aangeboden in de vorm van een abonnement. Je krijgt op die manier maandelijks de updates van de EU Taric-database die elektronisch ter beschikking worden gesteld. Binnen de import- en exportdeclaratiemodules gaat de Declarant Assist vervolgens aan de slag om jou het leven makkelijker te maken.

Als expert in logistiek en douane heeft Stream Software een uitgebreid pakket slimme oplossingen voor de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd wanneer je internationale ambities hebt. De Declarant Assist helpt je alvast om je douaneaangifte vlot ingevuld tot bij de douane te krijgen. Ontdek ook de andere oplossingen van Stream Software!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Stream Software

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Stream Software

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials