B Close_banner web.jpg
Slimstock Roadshow

Slimstock Roadshow: leer alles over optimaal voorraadbeheer!

Sponsored

Slimstock België gaat de komende maanden ‘on the road’ met workshops over voorraadoptimalisatie. Wat heb jij te winnen bij een slim beheer van je stocks?

Gratis workshops over voorraadoptimalisatie

Steeds meer bedrijven hebben nood aan kennis over het vrijmaken van werkkapitaal uit voorraad, gekoppeld aan een optimale servicegraad. Om die bedrijven te helpen, organiseert Slimstock gratis workshops voor voorraadhoudende bedrijven. Met deze workshops wil Slimstock productie- en groothandelsbedrijven stapsgewijs helpen met het structureel aanpakken van hun issues, om waar mogelijk met minder voorraad een hoger rendement en een betere servicegraad te verkrijgen.

Deze workshops vinden steeds plaats op locatie bij een van de klanten van Slimstock. Zo ervaar je hands-on hoe Slimstock te werk gaat.

  • West-Vlaanderen: 14 maart 2019 – Dassy Europe / Brugge
  • Oost-Vlaanderen: 25 april 2019 – Igepa Belux / Aalter
  • Limburg : 9 mei 2019 – Brouwland / Beverlo
  • Antwerpen : 21 mei 2019 – Schrauwen / Herentals

Schrijf je nu in!

We laten hier alvast enkele van die klanten aan het woord. Wat doen de bedrijven, en wat betekent Slimstock voor hen?

DASSY Europe: groeiende voorraad beheren en betrouwbare forecast

Onder de merknaam DASSY® professional workwear ontwerpt, fabriceert en levert DASSY Europe werkkleding voor professionals uit diverse sectoren, zoals bouw, wegenbouw en logistiek. Sinds de oprichting in 2007 kent het bedrijf een sterke groei. Via een uitgebreid netwerk van meer dan 1.000 DASSY-dealers in ruim 20 Europese landen wordt de werkkleding tot bij de klant geleverd. Om haar groeiende voorraad zo efficiënt mogelijk te beheren en een betrouwbare forecast te verwezenlijken, maakt DASSY gebruik van Slim4, de voorraadoptimalisatiesoftware van Slimstock.

“Een betrouwbare forecast is nodig gezien de productie- en levertijden vanuit ons productiecentrum. Het duurt vier maanden voordat de goederen zijn geproduceerd en geleverd,” vertelt Manager Purchasing Tom Debal. Met de voorraadoptimalisatiesoftware van Slimstock wist DASSY de servicegraad te verhogen van 88 procent in 2013 naar 94 procent in 2014 en naar 97 procent in 2018. Het streefdoel is een servicegraad van 98 procent, met een minimale stijging in de voorraadwaarde. Dat is voor de groeiende onderneming een hele opgave, maar Slimstock biedt hulp. “Dankzij Slim4 beschikken we over een betrouwbare forecast en een helder beeld van de voorraden. Dat helpt absoluut bij ons streven naar continue verbetering en verdere groei,” besluit Tom Debal.

Lees de volledige bedrijfsreportage over DASSY op KMOinsider

Igepa: Gedaalde voorraadwaarde laat nieuwe investeringen toe

In de voorbije jaren is Igepa geëvolueerd van groothandel in papier, karton en enveloppen tot een totaalleverancier voor de grafische sector. Het groeiende assortiment legde in toenemende mate beslag op het werkkapitaal.

De noodzaak steeg om actiever en anders om te gaan met de groeiende voorraden. Slim4 blijkt de ideale tool hiervoor. “Slim4 biedt ons veel meer functionaliteiten dan ons ERP-systeem. Bovendien is het een plug & play-oplossing die op zeer korte termijn operationeel was,” vertelt procurement manager Stefan Vanhecke. De voorraadwaarde is, ondanks het verder gegroeide assortiment, in amper een jaar tijd met € 3,6 miljoen gedaald. “Die waarde legde een grote druk op ons werkkapitaal. Nu is er weer ruimte om verder te investeren in nieuwe producten en nieuwe markten.”

Lees meer over hoe Igepa zijn cashflow verhoogt met efficiënt voorraadbeheer

Brouwland: dynamisch en efficiënt inspelen op belangrijke en seizoensgebonden artikelen

Brouwland is een gespecialiseerde groothandel voor wie zelf kaas, bier, wijn en likeur maakt. Het bedrijf groeit jaarlijks met zo’n 20 procent. De groei heeft logischerwijs consequenties voor het voorraadbeheer van Brouwland. Voorheen was de strategie vooral gericht op uitbreiding van het assortiment. De voorraadwaarde werd echter steeds hoger.

Om de stijgende voorraden beter te kunnen beheren, implementeerde Brouwland Slim4. Dankzij de voorraadoptimalisatiesoftware van Slimstock daalde de voorraadwaarde, ondanks verdere assortimentsuitbreiding, met 15 procent. “Slim4 geeft inzicht in de data, bijvoorbeeld in de beschikbaarheid van belangrijke producten en seizoensgebonden artikelen. Daar kunnen we nu dynamisch en vooral veel efficiënter op inspelen,” licht Thomas Balis, Teamleader Supply Chain, toe.

Daarnaast maakt Slim4 het mogelijk om servicelevels intern te monitoren en te optimaliseren, zodat Brouwland continu kan blijven werken aan een betere klanttevredenheid. “De tijdwinst die Slim4 biedt, gebruiken we om proactief onze processen te finetunen. Bijvoorbeeld als het gaat om afspraken met toeleveranciers over betaalcondities, leadtimes, of het optimaliseren van transporten.” Alle Slim4-gebruikers volgden daarover een gratis opleiding aan de Slimstock Academy. “Zo profiteren we optimaal van de mogelijkheden die Slim4 biedt en kunnen we verder werken aan het verbeteren van servicelevels en het verhogen van de beschikbaarheid.”

Lees hier het volledige succesverhaal van Brouwland.

Zelf deelnemen aan de workshops over voorraadbeheer? Lees alles over de Slimstock Roadshow en schrijf je snel in via https://www.slimstock.com/nl/evenementen/slimstock-roadshow/

Lees ook:

Meer weten?

Logo Slimstock

Contactinformatie

  • Slimstock
    Schaliënhoevedreef 20 T
    2800 Mechelen
  • +32 (0)15 79 65 36

Ook interessant

Interessante bedrijven