Versie 3 B-Close.gif
Unitas Stream Software

Stream Software versterkt positie in Nederland met overname Unitas Software BV

Sinds 1 april 2019 is Stream Software de nieuwe eigenaar van het Nederlandse Unitas Software BV. Op die manier krijgt Stream Software een uitvalsbasis in Nederland en verwerft het de expertise van het bedrijf, terwijl de continuïteit voor de klanten van Unitas gegarandeerd blijft.

Douanesoftware

Unitas BV ontwikkelt softwareoplossingen voor elektronische douaneaangiften en gegevensbeheer voor lucht- en zeevracht. Ook na de overname blijft het bedrijf het portfolio aan softwareoplossingen zoals Sherpa, AirWaybillManager en BookIt aanbieden, ondersteunen en ontwikkelen. De DGA (Directeur-grootaandeelhouder) van Unitas Software was op zoek naar iemand om in haar voetsporen te treden na haar pensionering. Met Stream Software heeft Unitas een partner gevonden die de continuïteit en de kwalitatieve dienstverlening verder verzekert. Het bedrijf blijft gevestigd in Capelle aan den IJssel. De huidige general manager, Jean Paul van Vliet, en de overige medewerkers van Unitas Software blijven aan de slag.

Een goede match

Sam Jespers, salesmanager bij Stream Software, vertelt meer over de overname: “We zochten al enkele jaren naar mogelijkheden om ons te vestigen in Nederland. Voor ons is dat een interessante groeimarkt waar we enkele belangrijke klanten hebben. We bedienden ze vanuit ons hoofdkantoor in Antwerpen, maar we wilden hen van dichterbij van dienst zijn. Toen we hoorden dat Unitas een overnemer zocht, zagen we een interessante opportuniteit. De waarden van Unitas komen overeen met die van Stream Software: service, continuïteit, kwaliteit en efficiëntie. Het is een mooie match en een mooi partnership.”

Wederzijds versterken

Met het bedrijf neemt Stream Software ook de knowhow en het klantenbestand van Unitas over. Die gecombineerde expertise is een voordeel voor Nederlandse klanten en Belgische klanten die ook in Nederland actief zijn. De producten en diensten van beide bedrijven worden verrijkt dankzij gedeelde kennis en toepassingen.

Ben je op zoek naar oplossingen voor je logistieke en douanegerelateerde processen? Stream Software is specialist in hightech software voor de logistieke sector. Van eenvoudige aangiftes tot bonded warehousing en actieve veredeling en veel meer: Stream Software heeft de oplossing in huis om je bedrijf wind in de zeilen te geven.

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Stream Software

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Stream Software

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials