BCLOSE_Leaderboard.gif

Vakkundig voorraadbeheer: software verhoogt beschikbaarheid naar 98%

Voorraadbeheer en -optimalisatie is een heel moeilijke evenwichtsoefening. Eén verkeerde managementbeslissing kan ingrijpende gevolgen hebben voor de hele organisatie. De juiste voorraadstrategie ontwikkelen is dus cruciaal. Voor Van Oirschot werd hun voorraadbeheer een succesverhaal.

De juiste beslissingen in voorraadbeheer zorgen voor een grote voorsprong

Van Oirschot is een technische groothandel in verwarming, ventilatie en sanitair die dankzij een uitgekiende voorraadstrategie sinds 2008 op voorsprong kwam in de markt. “Die voorsprong uitte zich in een betere communicatie naar de klanten, bijvoorbeeld over levertermijnen of de orderstatus.”, zegt aankoopmanager An Tant. Maar ook op het gebied van voorraadbeheer bleef het succes niet uit.

 • 2008: De voorraden worden gecentraliseerd in Herentals en Slim4 wordt geïmplementeerd. De cijfers bewijzen dat dit een slimme zet is.
 • 2011: Ook de filialenvoorraad wordt beheerd via Slim4. Er is een betere afstemming op de klantbehoefte en de voorraad kan efficiënter beheerd worden.
 • 2019: De omzet is intussen verdubbeld en ondanks de grote groei wordt de uitlevergraad op 98% gehouden en is de voorraadwaarde amper gestegen.

“Hadden wij hier kunnen staan zonder Slim4? Nee, ik denk het niet. Slim4 maakt een geheel van complexe data en een grote hoeveelheid data beheerbaar op een zeer efficiënte wijze.” aldus Tant. Slim4 speelt dus een cruciale rol in het succes van Van Oirschot.

Maar wat is Slim4 exact? En vooral: Wat zijn de troeven van Slim4?

Slim4: dé software-oplossing voor voorraadoptimalisatie

Slimstock, Europees marktleider in voorraadoptimalisatie, biedt met Slim4 een integrale voorraadoptimalisatie software-oplossing aan voor forecasting & demand planning en voorraadbeheer. Slim4 is de ideale tool om voorraadproblemen op te lossen en supply chain doelen te behalen. Resultaat: Voorraad omlaag en servicegraad omhoog! En dat terwijl de kosten dalen.  

Wat waren voor Van Oirschot de concrete resultaten na de implementatie van Slim4:

 • Beschikbaarheid steeg naar 98% en voor de A-artikelen zelfs tot 99%
 • Een lagere voorraadwaarde bij een groter assortiment

Troeven van de nieuwste versie 4.9

Van Oirschot werkt nu met de nieuwste versie van Slim4, versie 4.9. Hiermee willen ze nu verder gaan optimaliseren.

Dit zijn volgens Tant de troeven van die laatste versie:

 • Dankzij de assortimentsindex duidelijk advies op artikelniveau: “Met die index weten we snel of een artikel wel of niet op voorraad moet liggen en wat de omzetpotentie van dat artikel is.”
 • Toevoeging extra klasse frequent
 • Opvolging out-of-stocks: Mogelijke out-of-stocks worden geregistreerd, zodat er snel aan een structurele oplossing kan worden gewerkt
 • Mogelijkheid tot kostenberekening van speciale bestellingen
 • Verbeterd gebruiksgemak

Al die nieuwe mogelijkheden maken het voorraadbeheer voor Van Oirschot opnieuw een stukje eenvoudiger.

Bekijk hier de volledige getuigenis van An Tant van Van Oirschot

Slimstock Academy: kennis is macht!

Dankzij Slim4 heeft Van Oirschot meer grip op en inzicht in hun uitgebreide en zeer diverse assortiment. Maar belangrijk hierbij is ook de kennis van hun medewerkers. Slimstock speelt hierop in door zijn kennis en ervaring te delen via eigen opleidingen, masterclasses en trainingen in de Slimstock Academy. Dankzij de Slimstock Academy leren zowel de nieuwe medewerkers als de meer ervaren werknemers van Van Oirschot altijd bij. Over specifieke softwaremogelijkheden, maar ook over voorraadbeheer in het algemeen. Die kennis is essentieel. Alleen zo kunnen ze volgens Tant blijven optimaliseren en hun voorsprong in de markt behouden.

Wil je ook graag de juiste voorraad, op het juiste moment op de juiste plaats dankzij Slim4? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Slimstock

Meer weten?

Logo Slimstock

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Slimstock

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials