Versie 3 B-Close.gif

Minibussen voor woon-werkverkeer in haven Antwerpen

Logistiek

TotalEnergies in de Antwerpse haven wil met minibussen het woon-werkverkeer verbeteren tijdens de Oosterweelwerken. Het project is een samenwerking met Huur een Stuur en heeft de steun van Port of Antwerp en Slim naar Antwerpen. Mogelijk wordt het systeem later opengesteld voor andere havenbedrijven.

TotalEnergies, de nieuwe naam van de groep Total, zet deze busjes met 8 of 16 plaatsen in voor het collectief vervoer van haar werknemers in de haven van Antwerpen. Het doel is om meer werknemers te overtuigen om collectief naar het werk te komen. Ann Veraverbeke van TotalEnergies: “De Oosterweelwerken zijn volop in uitvoering. Het laatste dat we willen, is dat we talent zien vertrekken omwille van fileleed of dat we hierdoor geen nieuw talent kunnen aantrekken. Met deze verbeterde versie van ons collectief vervoer hopen we nog meer werknemers ervan te overtuigen niet met hun wagen naar het werk te komen.”

Online reservatieplatform

Huur een Stuur voorziet in dit flexibel vervoer waarbij werknemers in de buurt van hun woonplaats worden opgehaald en naar de haven worden gebracht. Iedere postcode in een straal van 30km rond de Antwerpse haven heeft een eigen opstapplaats.

Elke dag wordt er via een online reservatieplatform een analyse gemaakt van de af te leggen trajecten. Op die manier worden uitsluitend haltes aangedaan waar effectief iemand zal opstappen. Met een maximale extra reistijd van 10 minuten om collega’s elders op te pikken, is dit voor iedereen interessant. Bovendien mogen de busbanen gebruikt worden.

“Wij specialiseren ons reeds meer dan 30 jaar in personenvervoer. Met dit project willen we een hoeksteen vormen in het woon-werkverkeer van de toekomst.” (Martijn Steenhaut, CEO Huur een Stuur)

Samenwerking met Slim naar Antwerpen

Stad Antwerpen lanceerde vorig jaar deze oproep voor mobiliteitsoplossingen die bijdragen aan slimme werkverplaatsingen. De jury selecteerde 7 van de 17 ingediende projecten voor verdere ondersteuning, waaronder Huur een Stuur. Huur een Stuur is hiermee ook nauw verbonden met de werkgeversaanpak van Slim naar Antwerpen, die werkgevers begeleidt met het uitwerken van een slim en duurzaam mobiliteitsbeleid.

Havenbreed alternatief

De partners van dit project hebben dit systeem uitgerold met als doel om dit, na een gunstige evaluatie, ook open te zetten naar andere bedrijven in de haven. Op die manier komt er voor de havenbedrijven een duurzaam alternatief bij. De duurzaamheid van het project zal bovendien nog verder verbeteren door stelselmatig meer elektrische voertuigen in te zetten.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials