BCLOSE_Leaderboard.gif

Op pad met de servicetechniekers van
B-CLOSE

Partner

Andy Vermeulen en Vincent Vandenbrande werken beiden al een tiental jaar als technicus bij B-CLOSE. Elke dag zijn zij met hun servicewagen onderweg om ervoor te zorgen dat het machinepark van de klanten feilloos blijft werken. Ze vertellen wat hun job inhoudt, hoe het is om bij B-CLOSE te werken en wat een technieker moet kunnen.

Andy (foto links) is al 11 jaar heftrucktechnieker. “Ik doe onderhoud en herstellingen aan elektrische heftrucks. Ik ben eigenlijk een beetje een elektricien. Het is een zeer gevarieerde job: elke dag is anders en elke klus is anders. De ene dag werk ik aan een transpallet, dan weer aan een elektrische heftruck of een V&A-toestel. We werken ook met het beste materiaal. We rijden naar verschillende klanten over heel België, dus we zitten elke dag op een andere locatie, al heeft iedereen wel een beetje zijn eigen regio.”

 

Vincent Vandenbrande ging op 1 september 2007 aan de slag bij B-CLOSE en werkt er nog steeds. “Ik ben na mijn studies professionele bachelor autotechnologie meteen bij B-CLOSE begonnen en ik ben er sindsdien nooit meer weggegaan. Mijn loopbaan is begonnen op een vaste locatie. Ik ben daar opgeleid en heb er ongeveer anderhalf jaar gewerkt. Zo ben ik er een beetje ingerold en heb ik alle trucks leren kennen. Op die manier heb ik een goede basis gekregen om in de buitendienst te gaan. Daarna ben ik een zestal jaar onderhoudstechnicus geweest in de haven van Antwerpen. Sinds een drietal jaar ben ik technical specialist. Ik heb de verantwoordelijk over de technische zaken van de trucks boven de 9 ton. Ik leid ook nieuwe techniekers op. Ik wil ervoor zorgen dat zij met een goed gevoel de baan op kunnen om herstellingen en pannes op te lossen.”

Een boeiende technische job bij B-CLOSE

Een job bij B-CLOSE is zeer gevarieerd, leerrijk en flexibel. Als technieker kom je er terecht in een omgeving met aangename collega’s en krijg je de kans om je bij te scholen in de nieuwste technieken.

Vincent (foto links): “We komen op veel locaties met heel verschillende klanten. Ik werk ook graag buiten, en in deze job is het bijna altijd buiten te doen. Daarnaast is het leuk dat de job zo flexibel is. We kunnen namelijk onze uren een beetje zelf kiezen. Ik heb zelf twee kleine kindjes die ik twee dagen per week naar de crèche moet doen ’s ochtends, en dat is geen probleem bij ons. Ik heb ook fijne collega’s. We werken heel vaak samen, zeker bij de grotere trucks. Omdat die dingen zo groot en zwaar zijn, is het leuk om een collega bij de hand te hebben om te helpen heffen. Ondertussen zijn we ook goede vrienden geworden. Het is fijn om op die manier samen te kunnen werken, omdat je in meerdere situaties op elkaar kunt rekenen.”

Andy: “Omdat de technologie rond elektrische heftrucks voortdurend vooruitgaat, leer ik veel bij. B-CLOSE zorgt ook voor interne opleidingen om de nieuwe technologieën te leren kennen. Soms zijn er ook externe opleidingen.” 

Kwaliteitsmateriaal voor optimale service aan heftrucks

De technici van B-CLOSE trekken elke dag op pad met een goed uitgeruste servicewagen. Zo helpen ze hun klanten om in een mum van tijd weer aan de slag te gaan met hun machines.

“We zijn heel goed geëquipeerd”, legt Vincent uit. “We hebben allemaal een heel goed uitgeruste servicewagen met allerlei premium tools. Het is een meerwaarde dat we over goed gereedschap en het juiste materiaal beschikken. Zo kunnen we snel en efficiënt werken.” Andy vult aan: “We zijn door jaren heen ook overgeschakeld van papieren bonnen naar elektronische. Iedereen heeft nu een laptop, een Toughbook. Alles is vooruitgegaan, alles is groter en beter geworden. In de jaren dat ik bij B-CLOSE werk, heb ik ervaren dat we gegroeid zijn, zowel in klanten als in techniekers.” “De sector is aan het boomen, dus we zijn zeker en vast toe aan extra collega’s, beaamt Vincent.

Wat kenmerkt een goede heftrucktechnieker?

Wil je meedraaien bij B-CLOSE? Als ervaringsdeskundigen zijn Andy en Vincent uitstekend geplaatst om te vertellen wat je als technieker moet kunnen.

Andy: “Een goede technieker moet het gevoel in zijn handen hebben, om te kunnen sleutelen. Je moet ook communicatief en commercieel ingesteld zijn, want je bent het eerste aanspreekpunt als je bij de klant komt. Het is dus belangrijk dat je iets kunt uitleggen aan de klant. Ben je technisch aangelegd, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en kun je zelfstandig werken? Dan is B-CLOSE zeker een aanrader.”

Vincent: “Een goede technieker heeft voornamelijk veel geduld nodig, maar ook passie en ambitie. Je moet voornamelijk geïnteresseerd zijn in de zaken die we hier doen en ze onder de knie willen krijgen. Dan zul je hier zeker je ding in vinden. Je krijgt een goede opleiding en een goed uitgeruste servicewagen. Ook de verloning is zeker aantrekkelijk.”

Wil je zelf aan de slag bij B-CLOSE? Ontdek meteen de vacatures!

Heb je nood aan gedreven onderhoudstechniekers die je heftrucks en je logistieke processen vlekkeloos laten werken? Schakel de specialisten van B-CLOSE in!

Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven