Versie 3 B-Close.gif
Storopack duurzaam verpakken

Duurzaam en milieuvriendelijk verpakken? Het kan!

Bij verpakkingen en verzendingen komt heel wat plastic en karton kijken. Op het eerste zicht hebben die zaken een grote impact op het milieu. Nochtans bewijst verpakkingsspecialist Storopack met haar duurzame producten dat degelijk beschermend verpakkingsmateriaal niet vervuilend hoeft te zijn.

Storopack en duurzaamheid

Of het nu gaat om milieu-, economische of sociale kwesties, het onderliggende principe van duurzaamheid is hetzelfde, namelijk op zo’n manier leven dat toekomstige generaties even goed - of zelfs beter - kunnen leven als wij. Als familiebedrijf neemt Storopack dit principe zeer ernstig. Daarom laten wij ons hierdoor leiden in onze beslissingen en dagelijkse activiteiten. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid tegenover onze medewerkers, het milieu en de gemeenschap.

Op het vlak van milieu kiest Storopack daarom in haar productie voor onbewerkte grondstoffen of gerecycleerd materiaal. Onze producten met het label “bio” zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en zijn composteerbaar. Ze zijn tevens gecertificeerd door gerespecteerde, onafhankelijke instellingen (DIN CERTCO en BPI). Om je wegwijs te maken in de milieuvriendelijke levenscyclus van de verpakkingsproducten, werkt Storopack volgens de principes van 4R. Dat staat voor:

  • REDUCE (verminderen)

Dit product en het bijbehorende productieproces zijn ontworpen ter vermindering van het gebruik van grondstoffen.

  • REUSE (hergebruiken)

Dit product kan meerdere keren voor zijn oorspronkelijke doel worden hergebruikt.

  • RECYCLE (recycleren)

Afval afkomstig van consumenten of de industrie van dit product kan onbewerkte grondstoffen vervangen.

  • RENEW (hernieuwen)

Dit product is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals hout of planten.

Lees hier alles over hoe Storopack duurzaam onderneemt.

De duurzame en milieuvriendelijke producten van Storopack

PAPERplus®

Het gamma PAPERplus® bevat flexibele papieren buffers voor al je noden. In het assortiment vind je buffers uit nieuw materiaal, uit 100% gerecycleerd materiaal en uit deels gerecycleerd materiaal. Ook de gerecycleerde buffers zijn stevig genoeg om meermaals te gebruiken. Alle buffers kunnen na gebruik volledig gerecycleerd worden. Met PAPERplus maak je stevige buffers in allerlei vormen, zodat je minder papier verbruikt en lichtere verpakkingen verkrijgt. Dat komt het milieu ten goede. PAPERplus® Classic Grass bestaat voor 50 procent uit zongedroogd gras. De voordelen zijn duidelijk: gras is een hernieuwbare grondstof die sneller groeit dan bomen. De verwerking van het materiaal vraagt veel minder water en energie dan voor eenzelfde hoeveelheid houtvezels.

AIRplus®

De luchtkussens in het gamma AIRplus® zijn licht maar zeer beschermend. De productie van de folie vraagt weinig materiaal, maar biedt je wel een flexibele oplossingen voor de meest uiteenlopende verpakkingen. De reguliere AIRplus®-folie is recyclebaar. AIRplus® VOID RECYCLE is gemaakt van minimaal 50% gerecycled materiaal, waarvan een deel afkomstig is van de eigen productie van Storopack. AIRplus® Bio-folie is gedeeltelijk gemaakt van bioplastics zoals polymelkzuur, dat afkomstig is van maïs. De folie is volledig industrieel composteerbaar en gecertificeerd volgens EN 13432 en ASTM D6400.

FOAMplus®

Deze schuimbuffers nemen een vorm aan die aangepast is aan het product en beschermen het tijdens het transport tegen schade door schokken en vibraties. Het polyol in het 5504R-schuim is geproduceerd uit 30% recycled content: afval en restanten van polyurethaan van productie of consumenten. De FOAMplus®-buffers zijn licht, waardoor je brandstof bespaart, en kunnen meermaals gebruikt worden voor dezelfde producten.

Loose Fill

In haar gamma loose fill-verpakkingschips heeft Storopack Renatur®, een uitzonderlijk milieuvriendelijk stortbaar buffermateriaal. De chips zijn gemaakt van hernieuwbare en volledig biologisch afbreekbare grondstoffen. Renatur® is gecertificeerd composteerbaar conform de Amerikaanse ASTM D6400 en Europese EN 13432. Door het lichte gewicht bespaar je brandstof tijdens het transport. Renature® kan via het huisvuil of het groenafval worden verwijderd. De verpakkingschips zijn tevens geurloos en trekken bijna geen stof aan. 

Ecologische papieren tape – Tesa 4313

Deze milieuvriendelijke tape heeft een papieren rug met siliconevrije coating en lijm zonder oplosmiddelen. Hij geeft je verpakkingen een duurzame uitstraling en kan samen met het karton gerecycleerd worden.

Gegomde band 

De gegomde band is een recycleerbare en ecologisch verantwoorde oplossing om kartonnen verpakkingen veilig dicht te kleven. De band gaat dankzij de krachtige lijm deel uitmaken van het karton en het versterken. Het is onmogelijk de tape los te scheuren zonder sporen na te laten, dus hij biedt extra bescherming tegen diefstal van goederen.

Zelfklevende papieren eco-paklijstenveloppen

Deze papieren paklijstenveloppen zijn een ecologisch alternatief voor plastic paklijstenveloppen.  De voorkant bestaat uit een doorzichtig papier, waardoor uw documenten leesbaar en binnen handbereik blijven, terwijl ze ook beschermd zijn. Ze kleven direct en permanent en de lijm bevat geen solventen. De enveloppen zijn zowel recycleerbaar als afbreekbaar.

Papiermand in karton

Deze afvalmand voor papier en karton bestaat volledig uit karton. Ze is compact, past qua design in elke werkomgeving en is volledig recycleerbaar via het oud papier.

Voorgevormd pallet

De voorgevormde pallets zijn een alternatief voor klassieke pallets. Ze kunnen dezelfde lasten dragen, maar wegen de helft lichter. Ze zijn stapelbaar, wat tot 70% plaats bespaart bij de stockage en het transport van lege pallets. Dat betekent dat je in één vracht veel meer lege pallets kunt vervoeren.

Herbruikbare retourdoos

Dankzij de herbruikbare retourdoos hoef je niet langer een nieuwe doos te gebruiken om een artikel terug te sturen. De twee volledig dekkende dekselkleppen zijn beide voorzien van een sluitstrip, afscheurstrip en adresvak. Als het pakket retour gezonden moet worden, kun je simpelweg de andere dekselklep gebruiken: minder moeite voor de ontvanger en beter voor het milieu.

Zoals je merkt, heeft Storopack een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor al je verpakkingsuitdagingen. Neem vandaag nog contact op voor advies over jouw juiste verpakking, vandaag en morgen.

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Storopack
  • Nieuwbrugstraat 79
    1830 Machelen
  • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials