Versie 3 B-Close.gif
storopack ladingzekerheid

Goederen transporteren zonder schade, kosten uitsparen én meer tevreden klanten? Ga voor ladingzekerheid!

Wat je ook maakt, je besteedt als bedrijf de nodige zorg aan de ontwikkeling en de productie van je producten. Dan wil je uiteraard dat die goederen in goede staat bij je klant aankomen en niet beschadigd raken tijdens het transport. De oplossing? Ladingzekerheid!

Als trotse producent bied je je klant graag een eersteklas product. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat goederen beschadigd raken tijdens het transport. Dat betekent verlies voor je bedrijf én ontevreden klanten. De schade is in veel gevallen te wijten aan een foute stapeltechniek op palletten of een verpakking die niet sterk genoeg is om het transport te doorstaan. De oplossing voor deze problemen is ladingzekerheid.

Met de juiste palletten, de juiste stapeltechniek en de juiste rekfolie om de palletten in te pakken, zorg je ervoor dat je producten zelfs het hobbeligste parcours veilig doorstaan. Als verpakker ben je bovendien verantwoordelijk voor de ladingzekerheid tijdens het transport. Wanneer een lading op de weg terechtkomt, riskeer je niet alleen boetes, je draait ook op voor de kosten voor het opruimen en eventuele economische schade.

Tips voor een stabiel pallet

Ladingzekerheid begint bij een pallet dat stabiel gestapeld is. Dat zorgt ervoor dat de lading niet kan verschuiven of beschadigd raakt. Hoe begin je eraan? We geven je graag enkele tips:

 • Kies voor gestandaardiseerde palletten: palletiseerbare dozen kunnen dan de palletoppervlakte optimaal benutten.
 • Gebruik enkel palletiseerbare dozen: die steken niet uit op een volle pallet. Vind in drie stappen de juiste doos dankzij deze handige toepassing!
 • Plaats bij het stapelen van dozen met verschillende formaten de kleinste dozen onderaan en eindig met de grootste dozen bovenaan.
 • Vermijd het verschuiven van dozen door tussenbladen of antislippapier bovenop elke laag te plaatsen.
 • Voorkom vervorming van de lading met hoekprofielen
 • Vermijd transportschade en gebruik pallethoedjes om duidelijk aan te geven wanneer palletten niet gestapeld mogen worden.

Voorgevormde palletten: robuust en ecologisch verantwoord

Ben je nog op zoek naar de juiste palletten om je goederen zorgeloos te kunnen transporteren? De voorgevormde palletten van Storopack hebben een gestandaardiseerd formaat en zijn gemaakt uit houtvezels van resthout. Ze zijn ecologisch verantwoord, oersterk en praktisch overal inzetbaar. Ze bieden bovendien veel voordelen ten opzichte van traditionele houten palletten. Zo bevatten ze nauwelijks eigen vocht dat de lading kan aantasten. Ze hebben een gesloten bovendek om de goederen te beschermen en zijn te manipuleren door ieder heftoestel. Daarnaast wegen ze maar de helft van een klassiek pallet, maar kunnen ze even zware lasten dragen. Omdat de lege palletten in elkaar passen, nemen ze tot 70% minder plaats in bij transport en opslag dan een stapel lege klassieke palletten. Ze bevatten geen spijkers en kunnen niet splinteren, waardoor je er veiliger mee werkt. Dankzij de afgeronde hoeken en de conische poten zijn ze bovendien heel makkelijk in te pakken met rekfolie.

Speciale actie in juni: 10% korting op voorgevormde palletten!

De lading bij elkaar houden

Eens het pallet goed gestapeld is, komt het erop aan de lading bij elkaar te houden. Dat kan onder andere met versterkte tape, omsnoering of rekfolieband. Zo voorkom je dat de dozen beginnen te verschuiven. Met afdekvellen, pallethoezen en rekfolie bescherm je je lading bovendien tegen stof, vocht en diefstal.

Rekfolie, essentieel voor ladingzekerheid

Het gebruik van rekfolie is nog steeds een van de meest efficiënte en stabiele manieren om goederen op palletten te bevestigen. Het verbindt ladingsdragers en vracht tot een eenheid, fixeert de verpakte goederen en beschermt ze tegen vervuiling en weersomstandigheden. Er bestaat manuele rekfolie, die met handafrollers aangebracht wordt, en machinale rekfolie voor palletwikkelaars.

De keuze voor manuele of machinale palletwikkeling hangt af van het aantal palletten dat dagelijks met rekfolie wordt omwikkeld. In veel gevallen is de investering in een palletwikkelaar al de moeite waard als er dagelijks meerdere palletten worden verzonden. Het gebruik van machines geeft een strakkere wikkeling en dus meer ladingzekerheid. Het bespaart niet alleen tijd en materiaal, maar dus ook kosten én het beschermt de gezondheid van je werknemers. Bovendien heb je een lagere milieu-impact omdat je minder plastic verbruikt. Storopack biedt twee soorten machines aan: de palletwikkelaar en de mobiele wikkelrobot.

Gratis rekfolie-optimalisatie

De specialisten van Storopack helpen je graag de verpakkingsprocessen in je bedrijf te optimaliseren. Speciaal voor machinale rekfolie bieden we je de mogelijkheid aan om ter plaatse een gratis rekfolie-optimalisatie uit te voeren. Na een analyse van de gebruikte materialen en processen, ontwikkelen onze specialisten een passende oplossing voor jouw toepassing. De juiste foliekeuze en machine-instellingen zorgen voor efficiënte en reproduceerbare processen die zorgen voor een betrouwbare lading, waardoor u grondstoffen bespaart en verpakkingskosten verlaagt. Als je dagelijks veel palletten omwikkelt, kan de besparing al snel oplopen, zowel financieel als voor het milieu. We beoordelen de oplossing samen met u aan de hand van deze criteria:

 • Houdkracht
 • Ladingzekerheid (tilt-test)
 • Volume
 • Kleefeigenschappen
 • Veiligheid voor medewerkers
 • Werkcomfort van de medewerkers
 • Processtabiliteit
 • Procesefficiëntie
 • Verbruik

Voor de rekfolie-optimalisatie hebben we slechts een standaard in te wikkelen pallet nodig, een originele rol van de rekfolie die je nu gebruikt, een lege foliekern en een operator voor de wikkelaar. Vervolgens analyseren en evalueren we het resultaat voor jou op een duidelijke en begrijpelijke manier.

Slimmer machinaal verpakken met rekfolie? Vraag meteen je gratis rekfolie-optimalisatie aan!

Storopack heeft alles in huis om je verpakkings- en verzendingsprocessen optimaal te laten verlopen. Zo ben jij er zeker van dat je kwaliteitsproducten in goede staat bij je klant aankomen. Vragen over je verpakkingsprocessen? Stel ze rechtstreeks via het formulier hieronder!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Storopack
 • Nieuwbrugstraat 79
  1830 Machelen
 • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials