BCLOSE_Leaderboard.gif

Hoe besparen op verpakkingskosten en toch optimaal werken?

Kostenefficiënt werken. Het staat op de verlanglijst van elke bedrijfsleider. Ook voor je verpakkingsprocessen zoek je een oplossing die je toelaat kosten te besparen. Tegelijk wil je niet inboeten aan kwaliteit, efficiëntie en het comfort en de gezondheid van je werknemers. Het milieu en het beperken van verpakkingsafval staan eveneens hoog op de agenda. Maar hoe verpak je voordeliger, met respect voor efficiënte bedrijfsprocessen, ergonomie en ecologie?

De zichtbare en onzichtbare kosten van je verpakkingen

De aankoopkosten van verpakkingsmateriaal zijn vaak slechts goed voor een kwart van de totale verpakkingskosten. Alleen op dat vlak besparen, levert dus niet bijster veel op. Meer nog, de kwaliteit van je verpakkingen zou er zelfs onder kunnen leiden. Driekwart van de verpakkingskosten zitten elders in het proces. Denk maar aan interne en externe logistiek, retourzendingen en afvalverwerking. Ook ergonomie speelt een belangrijke rol. Wanneer je verpakkers in slechte ergonomische omstandigheden werken, verliezen ze tijd door onnodige bewegingen en inspanningen. Ze kunnen zelfs last krijgen van fysieke klachten, die ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid veroorzaken.

Storopack Working Comfort® voor kostenefficiënt en ergonomisch verpakken

Storopack ontwikkelde Working Comfort® als antwoord op die situatie. Met dat model biedt Storopack oplossingen voor je bestaande verpakkingsprocessen en ontwikkelt het ergonomische verpakkingsstations met alle nodige tools. Die zijn speciaal ontworpen om productiever te werken, (over)vermoeidheid tegen te gaan en het welzijn van inpakkers te bevorderen. Je verpakkingsproces zelf wordt zo doeltreffender en efficiënter. Werknemers verliezen namelijk niet langer tijd aan onnodige handelingen en werken gezonder. Bovendien gaat er minder verpakkingsmateriaal verloren, waardoor je zowel je budget als het milieu een plezier doet.

Beproefd proces

De ingenieurs van Storopack starten steeds vanuit een grondige analyse van je processen. Vervolgens ontwikkelen ze een 3D-model om na te gaan hoe hun oplossingen naadloos geïntegreerd kunnen worden in je systemen. Storopack maakt de nodige verpakkingsoplossingen op maat en zorgt voor een vlekkeloze installatie en integratie. Enkel zo bespaar je optimaal tijd en geld.

Kosten besparen begint met een (gratis) audit van je verpakkingsprocessen

Elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen processen. Daarom begint alles voor Storopack bij een analyse van je huidige verpakkingsprocessen. Ben jij benieuwd hoe jij kunt besparen op verpakkingskosten in je bedrijf en tegelijk wint aan efficiëntie? Profiteer dan nu van deze exclusieve aanbieding:

Efficiënter, gezonder en milieuvriendelijk verpakken? Reken op de expertise van Storopack. Stel hen rechtstreeks je vraag via het formulier hieronder!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Storopack
  • Nieuwbrugstraat 79
    1830 Machelen
  • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials