BCLOSE_Leaderboard.gif

Vier tips om te scoren met je verpakking

De juiste verpakking kiezen om je product op te sturen is een belangrijk werk. Een klant die uitkijkt naar zijn aankoop is allesbehalve tevreden wanneer een beschadigd pakket aankomt door een verkeerde verpakking of onvoldoende bescherming. Het retourneren, herstellen of nogmaals produceren en opnieuw opsturen van een eventueel vervangend product brengt voor de leverancier dan weer extra kosten met zich mee.

Hoe dit vermijden? Door de digitale catalogus 2020 van verpakkingsbedrijf Storopack te lezen! Deze staat boordevol tips en trends inzake verpakking. We zetten er een paar voor jou op een rijtje.

1. Hoe efficiënt en veilig verpakken?

Efficiënt verpakken begint met het gebruiken van de juiste doos: de standaardafmetingen van de doos, de vorm van het product en de eventuele variabele inhoud dienen in overeenstemming te zijn.  Storopacks online keuzegids kan je hier zeker mee helpen. Een aangepaste bescherming van delicate producten is een must. Extra bescherming voor breekbare producten is wijd bekend, maar wist je dat er ook vochtbestendige, antistatische en antiroest verpakkingen bestaan?

Nog twee extra tips:

 • Verdeel een doos met breekbare spullen in verschillende compartimenten.
 • Zorg voor een stevig opgevulde doos, zodat de verpakking niet inzakt.

Een doos dient te worden afgesloten met stevige plakband of nietjes of met een combinatie van beide. Bij zware verpakkingen zijn verstevigde hoeken en randen aangeraden. Is de verpakking zwaarder dan 50kg? Dan dient deze op een pallet te staan.

2. Hernieuwbare of gerecycleerde verpakkingen

Klanten en bedrijven hechten meer en meer belang aan verpakkingsmateriaal uit hernieuwbare of gerecycleerde materialen. Als familiebedrijf wil Storopack hierin een voortrekkersrol spelen. Ten eerste wordt bij de selectie en productie van materialen maximaal ecologisch gewerkt. Daarnaast steunt Storopack diverse initiatieven zoals ‘Alliance to end plastic waste’ (tegen plastiek afval) en ‘Big Blue Ocean Cleanup’ (tegen de vervuiling van oceanen). Een mooie illustratie van deze focus zijn de AIRplus® Void duurzame luchtkussens. De ‘bio’ variant is industrieel composteerbaar en bestaat uit hernieuwbare grondstoffen. De variant ‘recycle’ bestaat voor ten minste 50% uit gerecycleerd materiaal en is eveneens volledig recycleerbaar.

3. Tips voor een geslaagde palletisatie

Dozen worden vaak gestapeld voor transport, maar een lading slecht gestapelde dozen kan zorgen voor boetes, beschadigingen en ongevallen. Gestandaardiseerde paletten in combinatie met palletiseerbare dozen zijn een eerste tip om dit te vermijden. Bij het stapelen met verschillende formaten dozen dienen de kleinste dozen onderaan te zitten en de grootste bovenaan. Je opteert ook best voor iets steviger dozen om inzakking te voorkomen. Je kunt het verschuiven van dozen voorkomen door tussenbladen of antislipvellen te gebruiken. Er bestaan ook producten om je verpakkingen te beschermen tegen regen, stof en zelfs diefstal.

4. Verpakkingen voor e-commerce

Storopack e-commerceWanneer je een webshop hebt, dien je rekening te houden met volgende 6 uitdagingen:

 • Je product onbeschadigd laten aankomen: wat meer ‘investeren’ in degelijke verpakking (zie ook hierboven) is beter dan beschadigde producten te moeten herstellen of vervangen.
 • Gebruiksvriendelijkheid voor de klant: hier is het belangrijk dat het pakket eenvoudig kan geopend, gerecycleerd of hergebruikt worden (voor bv. terugsturen).
 • Ecologisch verantwoord verpakken (zie hoger).
 • Uitstraling en uitpakervaring: mooie verpakkingen zorgen ervoor dat klanten jouw merk sneller gaan aanraden dan andere merken. Personaliseer je verpakkingen bijvoorbeeld met eigen logo of design. Op deze manier valt jouw merk ook op!
 • Kosten besparen: efficiënt verpakken bespaart tijd.
 • Ergonomie: werkcomfort zorgt voor zowel meer productiviteit als motivatie bij uw personeel.

Geniet nu van je korting tijdens de Happy Summer actie:

 • € 10 korting bij online bestellingen vanaf € 250, 
 • € 25 korting bij online bestellingen vanaf € 500,
 • € 60 korting bij online bestellingen vanaf € 1000.

Gebruik kortingscode: summer20

Ga naar: www.storopack-shop.be


Op zoek naar meer info over bovenstaande of nog extra tips? Sla er dan zeker de digitale catalogus 2020 op na of contacteer Storopack via onderstaand contactformulier.

Meer lezen?

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Storopack
 • Nieuwbrugstraat 79
  1830 Machelen
 • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials