Versie 3 B-Close.gif

Performante logistieke software, made in Belgium

Wil Europa blijven meespelen op het digitale wereldtoneel, dan zal het oude continent dringend aanzienlijk moeten investeren in software-onderzoek. Die boodschap overhandigden vooraanstaande researchers aan de Europese beleidvoerders. IT-bedrijf iOnLogistics uit Temse geeft alvast het goede voorbeeld met de ontwikkeling van de performante logistieke software iTOS.

De petitie ‘Europe needs strong software research’ is een initiatief van diverse Europese software-onderzoekers. Zij wijzen op de groeiende kloof tussen Europa en technologische toplanden als de VS en China. Willen we niet hopeloos achterophinken en afhankelijk blijven, dan moeten zelf betrouwbare, veilige en duurzame software ontwikkelen. Het talent is er, maar de middelen zijn vandaag ontoereikend. Onder de oproep staan ruim achthonderd handtekeningen. Ook iOnLogistics, de Belgische ontwikkelaar van de logistieke software iTOS, staat volledig achter de boodschap.

Thuis in logistieke software

Software drijft vandaag een groot deel van de economie aan. Sectoren zoals logistiek, transport, energie, telecom en financiën zoeken onafgebroken naar manieren om hun strategische bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen. Met zijn centrale ligging, wereldhaven en uitgebreide transportinfrastructuur vormt ons land een logistieke hotspot in Europa. Logisch dus dat een IT-bedrijf zoals iOnLogistics, dat zich vestigde in Temse, focust op de ontwikkeling van logistieke software. iTOS (TOS staat voor Terminal Operating System) werd in-house ontwikkeld en kwam tot stand op basis van de recentste technologieën.

Efficiëntie als sleutelwoord

iOnLogistics beschikt intern over een uitgebreide knowhow van O2C (Order-to-cash) tools. Bedrijven zetten die in om de administratieve, financiële en goederenprocessen te stroomlijnen. Met iTOS ontwikkelde het Belgische IT-bedrijf specifiek voor deze platformen logistieke software in de vorm van een cloud-gebaseerde oplossing. Zo hoef je niet te investeren in eigen servers, waarop ook nog eens complexe installaties en updaten moeten plaatsvinden. Bij het bedenken en uitwerken van de software stonden een betere communicatie en een vlottere afhandeling van goederen bovenaan het lijstje met prioriteiten. Of in 1 woord: efficiëntie!

Proof of the pudding

Volgens de indieners van de Europese petitie is “software de belangrijkste onderscheidende en waardetoevoegende factor voor producten en diensten”. De ondernemingen die vandaag iTOS logistieke software gebruiken, beamen dit volmondig. Het gaat om heel uiteenlopende logistieke dienstverleners. Als voornaamste meerwaarde vermelden zij de lagere foutenlast, de tijdswinst, het sterk verbeterde voorraadbeheer. Kortom, een hogere operationele efficiëntie, die zich vertaalt in duidelijke concurrentievoordelen.

Wil je meerwaarde creëren door jouw strategische processen te digitaliseren? De specialisten van iOnLogistics lichten graag toe hoe performante logistieke software je daarbij kan helpen. Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en iOnLogistics

Meer weten?

iOnLogistics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • iOnLogistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials