Versie 3 B-Close.gif

Portmade zet volop in op digitale douaneaangiftes, 24/7, en met AI

Portmade is Europees gespecialiseerd in douane-activiteiten. De douanevertegenwoordiger maakt alle douaneaangiftes op en adviseert en begeleidt bij in- en uitvoeractiviteiten. Het douane-agentschap investeert fors in digitalisering. “Met onze softwareoplossingen kunnen douaneaangiftes 24/7 opgesteld worden en door de self learning technologie gebeurt dit steeds meer automatisch”, stellen Jef Hermans en Guio Veraart van Portmade. (op de foto v.l.n.r. Guio Veraart, Jef Hermans, Dimitri Sérafimoff en Dimitri Annys).

Digitale douaneaangiftes en artificiële intelligentie

Jef Hermans, managing director bij Portmade: “Voor structurele, logistieke goederenstromen zetten we een gestructureerde data stroom op vanuit het computersysteem van onze opdrachtgevers. Daardoor kunnen we automatisch beschikken over heel wat gegevens, nodig voor de douaneaangiftes. Die gegevens hoeven niet opnieuw ingetikt te worden.”

Guio Veraart: “Door onze robotsoftware en dankzij artificiële intelligentie worden repetitieve aangiftes voortdurend (kwalitatief) verbeterd en verlopen ze steeds meer automatisch. Naast de dataplatformen van onze klanten maken we ook gebruik van de gegevens van actuele goederenbewegingen, afkomstig van platformen zoals NxtPort, RX Seaport, Brucloud,…

Meer lezen over de robotsoftware van Portmade

Meer dan helft douaneaangiftes via digitale weg

“Een douanedeclarant van de 21ste eeuw is een consultant, een probleemoplosser. We hebben geen 3 jaar durende bacheloropleiding gevolgd om onze tijd vervolgens te besteden aan het invullen van documenten. Portmade gaat er prat op het beroep van douanevertegenwoordiger opnieuw uit te vinden”, stelt Jef Hermans nog.

Jaarlijks behandelt Portmade een miljoen aangiftes. 52% daarvan gebeurt reeds volledig geautomatiseerd. Binnen haar dochteronderneming Pionira bieden zij allerhande vernieuwende digitale oplossingen zoals de e-CMR, e-contracts, e-soils, e-move en e-identification.

Specialist in alle douaneaangiftes

Portmade is expert in alle douaneaangiftes rond import, export, transit, fiscale vertegenwoordiging, claimbehandeling, aanvraag vergunningen, verificaties, gasvrij verklaringen,…

Guio Veraart: “Onze corebusiness is om je volledig te ontzorgen op douanetechnisch vlak. We zijn steeds op de hoogte van de economische en andere maatregelen die gelden in de landen van waaruit jij goederen wil in- of uitvoeren en op het ogenblik dat jouw goederen de grenzen overgaan.”

Meer info over douaneaangiftes en/of over import- of exportformaliteiten wereldwijd? Contacteer Portmade.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Portmade

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Portmade

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials