Versie 3 B-Close.gif
Kempisch Trainingscentre

Rijvaardigheidslessen om tijd te winnen en kosten te reduceren

Als bedrijfsleider streef je steeds de meest kwalitatieve producten en de beste service na. Daarom is het noodzakelijk om je medewerkers regelmatig nascholingen en opleidingen te laten volgen. Spenderen jouw medewerkers veel tijd op de weg? Dan zijn zij zeker gebaat met een doorgedreven rijvaardigheidstraining. Voor jouw onderneming kan zo’n training tijdswinst opleveren en kosten drukken.

Vakbekwaamheid

Het spreekt voor zich dat beroepschauffeurs in jouw bedrijf in bezit moeten zijn van de juiste rijbewijzen. Chauffeurs met een rijbewijs categorie C en/of D hebben tevens een bewijs van vakbekwaamheid nodig. Concreet betekent dit dat jouw chauffeurs na een geslaagde test een cijfer ’95’ op zijn rijbewijs krijgt. Dit bewijs moet vijfjaarlijks vernieuwd worden, door bijvoorbeeld door elk jaar 7 uur opleiding te volgen. Op die manier blijft je chauffeur gereglementeerd op de weg en kan jouw bedrijf kwaliteit blijven garanderen.

Efficiëntie- & kostenwinst

Niet alle nuttige opleidingen leiden echter tot een bewijs of certificaat. Volgens Kim Valgaeren, operations manager bij Kempisch Trainingcentre zijn ook regelmatige vaardigheidstrainingen essentieel om je personeel veilig op de weg te sturen. “We merken dat er een grotere vraag is naar dergelijke trainingen. Dit is niet alleen het geval voor rijbewijzen C en D maar ook voor B rijbewijzen. We merken dat mensen hier veel uit meenemen én onze trainingen efficiëntie- en kostenwinst kunnen opleveren voor bedrijven”.

Rijvaardigheidstrainingen op maat van elk bedrijf

 Docent bij Kempisch Trainingcentre, Bert Van Dijck, bevestigt dit.

“We kregen onlangs een vraag van een transportbedrijf dat merkte dat er steeds opnieuw schade was aan de motoren van hun voertuigen. Blijkbaar waren hun chauffeurs niet voldoende getraind om met een manuele versnelling te rijden. We hebben een training uitgewerkt op maat van hun noden en hun materiaal en kwamen tot de vaststelling dat dit al snel resulteerde in minder schade en dus ook minder kosten”.

Kim Valgaeren: “Ook onze eco-driving cursussen kunnen voor bedrijven een enorme kostenreductie betekenen. Hier gaan we op maat van elke bedrijf bekijken waar dit principe niet correct wordt toegepast en ontwikkelen op basis daarvan een opleiding op maat”.

Gedaan met boetes en schadegevallen

Ook in geval van regelmatige boetes of schade kan Kempisch Trainingcentre de juiste training ontwikkelen.

Bert Van Dijck: “We krijgen regelmatig vragen binnen naar aanleiding van herhaaldelijke schadegevallen. In dat geval werken we een opleiding uit die bijvoorbeeld gericht is op preventief en defensief rijden. We bieden in deze context ook cursussen aan omdat het aantal ongevallen toch aanzienlijk omhoog gaat wanneer de chauffeurs te nonchalant en onvoorzichtig zijn.

Jouw rijvaardigheid (of die van je medewerkers) trainen? Neem contact op met Kempisch Trainingcentre.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kempisch Trainingscentre

Meer weten?

Logo Kempisch Trainingscentre

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kempisch Trainingscentre

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials