BCLOSE_Leaderboard.gif

Supply chain optimaliseren: naar een geïntegreerd systeem dankzij data-uitwisseling

De logistieke sector zit midden in een digitale transformatie. Technologie transformeert in ijltempo processen maar om echt de vruchten ervan te kunnen plukken, is er meer data-uitwisseling tussen de verschillende schakels in de keten nodig. Electronic Data Interchange (EDI) is dé uitdaging in supply chain management vandaag.

Integratie is het sleutelwoord voor efficiënt supply chain management. Aan de ene kant tussen systemen en afdelingen intern in een bedrijf, aan de andere kant ook met partners, klanten en leveranciers. Waar de ecommerce-wereld dit al in grote mate wist te verwezenlijken, blijven de logistieke processen in de bulk- en breakbulkwereld nog veel te vaak manueel werk en uitwisseling van Excel-bestanden vragen.

Electronic Data Interchange (EDI): data delen tussen logistieke schakels biedt kansen

Bestel je als particulier bijvoorbeeld een printer via een webshop, dan blijf je op de hoogte tot het moment dat het pakje bij je thuis wordt afgeleverd. De verkoper, aan de andere kant, weet op elk moment perfect waar het pakket zich bevindt. Diezelfde ervaring verwachten we vandaag ook in ons professionele leven.

De logistieke ketens in de bulk- en breakbulkwereld bestaan tegenwoordig uit veel schakels en vrijwel geen enkele daarvan heeft overzicht over de gehele keten. Het grote probleem: er is te weinig efficiënte uitwisseling van gegevens tussen de schakels omdat systemen te weinig met elkaar communiceren. Een geïntegreerd systeem brengt nochtans mooie voordelen met zich mee: je wint tijd, kunt middelen slimmer investeren en verkleint het risico op fouten door manueel werk.

Levels of supply chain evolution: doorbreek de muren tussen systemen

De eerste stap om tot een geïntegreerd systeem te komen, is ervoor zorgen dat je met up-to-date tools werkt en manuele invoer binnen je bedrijf tot een minimum beperkt. Vervolgens is het zaak om samen te zitten met partners, klanten en leveranciers en te bekijken hoe systemen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het uitwisselen van Excels en nood aan menselijke interpretatie moet plaats maken voor slimme technologie die de taal van jouw bedrijf matcht met die van een transporteur, klant of leverancier.

Levels of Supply Chain Evolution

Supply chain management: doe een beroep op experts

Geen onbegonnen werk, maar al te vaak ontbreekt het bedrijven aan medewerkers die precies de knowhow hebben om dit alles in goede banen te leiden. Of er is te veel werk en dus geen tijd voor de medewerker die de kennis wel heeft om het project vast te pakken.

Herken je jezelf in die situatie? Specialist in logistieke en supply chain processen en tools iOnLogistics begeleidt bedrijven met deze oefening, van het uitwerken van de processen tot de implementatie via de innovatieve Logic Apps-tool.

Wil je werk maken van zo’n geïntegreerd systeem en daarmee de efficiëntie in je bedrijf naar een volgend niveau tillen? Laat je begeleiden door iOnLogistics. Ontdek hun diensten op de website of neem contact op met de experts via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en iOnLogistics

Meer weten?

iOnLogistics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • iOnLogistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials