Versie 3 B-Close.gif

Supply chain-strategie: toolkit om je bedrijf draaiende te houden in tijden van crisis

Een goede planning en doordachte supply chain-strategie zijn cruciaal om je logistieke processen soepel te laten verlopen. Maar zelfs met de beste voorbereiding kunnen er verstoringen optreden. Specialist in voorraadoptimalisatie en -beheer Slimstock vertelt hoe je opnieuw controle krijgt over je toevoerketen.

2020 was een jaar waarin bleek hoe belangrijk het is dat de logistieke keten blijft draaien. Maar tegelijk zagen we ook dat de motor hier en daar sputterde. Laat het een wake-up call zijn om je bedrijf weerbaarder te maken tegen toekomstige tegenslagen. Belangrijk daarbij is om te kijken naar wat er mis kan en gepaste antwoorden te formuleren.

Met welke verstoringen moet je in je supply chain-strategie rekening houden?

Uiteraard denken we liever niet aan alle mogelijke obstakels die er op ons pad kunnen liggen wanneer we een supply chain-strategie uitstippelen. Toch bereid je je als bedrijfsleider het best ook voor op minder goede scenario’s. Zorg ervoor dat je zeker een antwoord hebt op de volgende vragen:

  • Wat als de toevoer hapert?
  • Wat als de vraag door het dak gaat?
  • Wat als de vraag (drastisch) daalt?

Vóór je goede acties kan bedenken als antwoord op zulke verstoringen, is het noodzakelijk te begrijpen wat de impact is op je onderneming, klanten én partners in de keten.

Voorraad en assortiment onder de loep

Wanneer je in een van bovenstaande scenario’s terechtkomt, is de kans groot dat prioriteiten veranderen. Misschien was de doelstelling voorheen om te groeien of efficiëntie te verbeteren, maar in tijden van enorme verstoringen in de toevoerketen, is overleven misschien nog het enige wat telt.

Om een waterdichte supply chain-strategie vorm te geven, is het meer dan ooit zaak om een antwoord te bieden op de volgende vragen:

  1. Hoe bepaal je welke producten het belangrijkst zijn?
  2. Hoe breng je in kaart wat de impact van de verstoring is op je kernassortiment?
  3. Welke stappen moet je nemen om de beschikbaarheid ervan te garanderen?
  4. Hoe bescherm je je business tegen verdere disruptie?


Ga aan de slag met de gratis supply chain-strategie survival toolkit

Om je te helpen antwoorden te vinden op de hiervoor genoemde vragen, heeft Slimstock een heuse survival toolkit uitgewerkt. Van verwoestende magazijnbranden tot zinkende containerschepen in de Indische Oceaan, de supply chain-experts van Slimstock hebben ruime ervaring met toevoerketens in moeilijke omstandigheden. Nu, in deze tijden van nood, delen ze graag die ervaringen.

Download nu gratis je exemplaar van Slimstocks ‘SUPPLY CHAIN SURVIVAL TOOLKIT: 7 onfeilbare tactieken om je bedrijf draaiende te houden in tijden van crisis’. En stay tuned, want binnenkort publiceren de experts ook deel 2, met nog meer praktische tips en adviezen.

Benieuwd hoe Slimstock jou kan helpen om je voorraadbeheer naar een volgend niveau te tillen? Schrijf je dan in voor de Slimstock Kijkdagen. Deelname is gratis, zonder verplichting en volledig coronaproof!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Slimstock

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Slimstock

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials