BCLOSE_Leaderboard.gif
Zetes oplossing FMD

Groothandelaar in geneesmiddelen vindt kant-en-klare oplossing voor nieuwe wetgeving

Volgens de Falsified Medicines Directive (FMD), een Europese regel van kracht sinds 9 februari 2019, moeten groothandelaren en hun logistieke partners in staat zijn om producten te verifiëren aan de hand van data uit het Nationaal Medicijnen Verificatie Systeem (NMVS). Die producten moeten zo nodig ook te deactiveren zijn. Daarom was Alliance Healthcare, een van de belangrijkste distribiteurs van geneesmiddelen, op zoek naar een snel te implementeren toepassing waarmee de onderneming onmiddellijk aan alle eisen kon voldoen.

Klaar voor FMD

Alliance Healthcare heeft de kant en klare FMD-toepassing van Zetes geïmplementeerd op meer dan honderd locaties in tien Europese landen. Dankzij de combinatie van ZetesMedea, dat zich richt op logistics execution, en ZetesOlympus, voor geavanceerde track & trace in de supply chain, kan Alliance Healthcare de incidentafhandeling, de rapportage en de communicatie met de nationale hubs beter stroomlijnen.

Hoe werkt het?

Door de integratie met interne Warehouse Management Systems (WMS) beheert ZetesMedea de standaard workflows om verificatie en/of deactivatie van producten mogelijk te maken. De magazijnmedewerkers van Alliance Healthcare scannen geneesmiddelen met draagbare of vaste terminals, waarna de gegevens in realtime worden geregistreerd en geverifieerd door ZetesOlympus. Bij het verifiëren of deactiveren van producten worden de geregistreerde gegevens automatisch bij het NMVS gecontroleerd en in ZetesOlympus opgeslagen, zoals voorgeschreven door de FMD. Bovendien kan Alliance Healthcare dankzij de software van Zetes ook communiceren met de systemen van externe partners, zodat de samenwerking en communicatie binnen de supply chain verder worden verbeterd.

Patiëntveiligheid en conformiteit verzekerd

Joaquim Simoes, Director of Operations & Regional Managing Director bij Alliance Healthcare: “De veiligheid van de patiënt heeft de hoogste prioriteit en staat centraal in alles wat we doen. In onze voorbereiding op de FMD hadden we behoefte aan een kant-en-klare toepassing die niet alleen met onze bestaande systemen geïntegreerd kon worden, maar die ook zorgde dat we onmiddellijk aan alle wettelijke eisen konden voldoen. Zetes biedt ons volledige zichtbaarheid op het producttraject, waardoor het risico van non-conformiteit wordt geëlimineerd.”

Alain Wirtz, CEO van Zetes, voegt daaraan toe: “We hebben met veel genoegen met Alliance Healthcare samengewerkt en hen ondersteund bij hun proactieve benadering van compliance. Met het oog op de recent doorgevoerde FMD-wetgeving kan onze kant-en-klare oplossing naadloos worden geïntegreerd met interne systemen en de systemen van externe partners.

We zijn blij dat we Alliance Healthcare de flexibiliteit en schaalbaarheid kunnen bieden die ze nodig hebben om hun robuuste processen nog verder te optimaliseren. We werken nauw met de klant samen om een toekomstbestendige toepassing te leveren die niet alleen inspeelt op de FMD, maar ook klaar is voor toekomstige veranderingen in wet- en regelgeving.”

Inzicht in je volledige logistieke keten biedt je als ondernemer onmiskenbare strategische voordelen, maar helpt je ook om te voldoen aan nationale en internationale normen. Schakel daarom vandaag nog een expert als Zetes in om meer inzicht te krijgen in je supply chain!

Lees ook

 

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Zetes

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Zetes
  • Rue de Strasbourg 3
    1130 Brussel
  • +32 (0)2 728 37 11

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Ahlers

  • Contraload nv