Versie 3 B-Close.gif

Tailormade Logistics wint aan efficiëntie dankzij transportband van UVOTec

Het Belgische bedrijf Tailormade Logistics (TML) kan indrukwekkende cijfers voorleggen: 1.200 medewerkers, vestigingen in 8 Europese landen, 25 logistieke platformen, 400.000 m2 opslagruimte, ruim 550 trucks en een duizendtal opleggers, 450 containers, ... COO Michael Meyers vertelt over de rol van partner UVOTec in dit succesverhaal, zoals onlangs bij de aanschaf van een telescopische transportband.

Tailormade Logistics werd in 1996 in de Gentse zeehaven opgestart door de huidige CEO Bert Vandecaveye. Gent ontwikkelt zich ondertussen steeds nadrukkelijker als een sterke logistieke hub met multimodale verbindingen: weg, spoor, binnenvaart en diepzee. TML, de snelstgroeiende logistieke dienstverlener in België, dankt zijn succes aan een politiek van innovatie, knowhow, flexibiliteit en een focus op duurzaamheid. De aankoop van een telescopische transportband via UVOTec kadert in deze filosofie.

Stukgoederen lossen en palletiseren

De naam Tailormade Logistics werd niet lukraak gekozen. De onderneming streeft echt naar een logistieke transportservice op maat, en werkt daarom in businessunits. Iedere businessunit is gespecialiseerd in de noden van een specifieke markt, zoals autmotive & industrial goods, fashion & lifestyle, flooring of consumer goods. In die laatste sector verwierf TML recent een grote nieuwe klant. “Wij slaan goederen op voor de Franse tak van een internationale retailketen en verzekeren de distributie naar de verschillende hubs van het merk. Het gaat voor een aanzienlijk deel om bulkgoed. We moeten de containers met dozen dus manueel uitladen en op pallets plaatsen. Om dit vlot, efficiënt en vooral op een ergonomische manier te laten verlopen, besloten we te investeren in een telescopische transportband,” vertelt Michael Meyers.

Een klantgerichte oplossing

TML ging te rade bij UVOTec, zijn jarenlange partner voor handlingsystemen. “Zij genieten een solide reputatie voor hun betrouwbare conveyorsystemen en wij doen al vele jaren een beroep op hun expertise. Net zoals wij focust UVOTec op klantgerichte oplossingen. Wij hadden geen behoefte aan een technologisch geavanceerd systeem, maar zochten het best mogelijke element voor onze workflow. De specialisten van UVOTec adviseerden ons de aanschaf van een telescopische transportband, in de hoogte verstelbaar met behulp van een hydraulisch hefsysteem.” Zo werken de operatoren altijd op gelijke hoogte en moeten ze geen lasten boven hun hoofden tillen. TML twijfelde ook over een transportband op rails, maar op aanbeveling van UVOTec gingen ze uiteindelijk toch voor een mobiele telescoopband zonder rail. Die biedt meer mogelijkheden om snel en flexibel te schakelen in functie van de omstandigheden.

De ergonomische bonus van een transportband

Het systeem is in gebruik sinds mei 2022 en de resultaten zijn eensluidend positief. “Onze werknemers ervaren het werkcomfort als bijzonder ergonomisch. De dozen zijn vaak heel zwaar, maar op deze manier gaat het allemaal gemakkelijker dan ooit voorheen. Verschillende doordachte elementen maken het verschil: hydraulische lift in combinatie met een man-riderplatform, ledverlichting, instelbare hoogte, de aandrijving die automatisch stopt wanneer stukgoed aan het einde van de band komt… Het is de Rolls Royce van de transportbanden!” Michael Meyers wil nog een afsluitende opmerking toevoegen: “In het begin deed er zich een klein probleem voor, zoals dat nu eenmaal gaat bij nieuwe systemen. Maar ook hier konden we rekenen op een onmiddellijke interventie van UVOTec om het euvel te verhelpen en geen productiviteitsverlies te lijden.”

Op zoek naar een betrouwbare partner voor je handling-systemen? Neem dan zeker contact op met UVOTec voor vrijblijvend advies. Of vul het formulier hieronder in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en UVOTec

Meer weten?

UVOTec logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • UVOTec

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials