Versie 3 B-Close.gif

Transport & Logistics Antwerp gaat terug live. Jij komt toch ook?

Transport & Logistics Antwerp is na de coronacrisis de eerste logistieke beurs die terug live doorgaat. Het grootste community event van de Benelux vindt op 19, 20 en 21 oktober plaats in Antwerp Expo, dat hiervoor graag zijn 5 hallen ter beschikking stelt, goed voor 20.000 m² aan beursvloer. Kom ook inspiratie opdoen, informatie verzamelen, kennis vergaren, netwerken, business opportuniteiten ontdekken.

De goesting om terug live samen te komen is er onmiskenbaar. Dat merkt group event director Nadine Francus van Easyfairs duidelijk en ze kan dat ook staven:

“Voor de organisatie van Transport & Logistics Antwerp gaan we uiteraard niet over één nacht ijs. Uit onze surveys blijkt dat 85% van onze bezoekers er terug bij wil zijn. 10% twijfelt nog. Daarvan zal zeker nog een aantal ‘ja’ zeggen. Met 90% van ons reguliere aantal bezoekers zijn we heel tevreden. Wat de exposanten & partners betreft, hebben er zich vandaag al bijna 250 aangemeld.”

Transport- en logistieke sector volop in beweging

De transport- en logistieke branche is volop in evolutie en kent vele uitdagingen: de enorme consumptieboom die tijdens de coronacrisis ontstond, de versnelde digitalisering, de schepen die alsmaar meer containers vervoeren, de nood aan meer multimodaliteit,…

Hoe de sector daarop inspeelt, en hoe je je eigen logistieke of transportbedrijf naar de toekomst loodst, kom je te weten op Transport & Logistics.

Logistieke experten en transporteconomen

Naast de exposanten ontvangt Transport & Logistics Antwerp 3 dagen lang tientallen experten en keynote sprekers die hun licht laten schijnen op de sector en zijn toekomst, in conferenties, seminaries, debatten, live interviews, een panelgesprek,…

Nadine Francus: “Zo organiseren we in samenwerking met KMOinsider op de eerste dag ‘Business@Breakfast, met Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, Carine Lucas, expert digital innovation bij Agoria en Anne-Marie Van Asbroeck, program lead mobility en logistics bij Imec.”

“Verder is er een seminarie van Supply Chain Masters, een Jobday in samenwerking met TL Hub waarvoor zich al 25 bedrijven inschreven, een jongerenprogramma samen met Logos, de uitreiking van Rookie of the Year en de uitreiking van de Trends Gazelle Awards met een galadiner in samenwerking met Transportmedia en Trends Top. Transporteconoom Alex Van Breedam zal ook weer van de partij zijn in één van onze conferenties. Op woensdagavond is er de ‘Maritieme pint’ in samenwerking met Antwerp Traffic Club. Ook de Haven van Antwerpen samen met Logistics in Wallonia richten conferenties en netwerkmomenten in en Transport Media heeft een live studio op de beurs,… Kortom, teveel om op te noemen.”

Klik hier voor meer informatie over het programma

Corona versoepelingen

De organisatie van een beurs valt onder het handelsprotocol, en voor de catering op het event geldt het horeca-protocol. Dit betekent dat – op het moment dat dit artikel geschreven werd – nog enkele maatregelen gelden, met name het dragen van een mondmasker, het ontsmetten van de handen en het respecteren van 1,5 meter.

Nadine Francus: “Mogelijk kunnen we straks ook deze maatregelen loslaten. In elk geval worden we begeleid door een gespecialiseerd bedrijf zodat de beurs te allen tijde coronaproof is. Natuurlijk zorgen we voor een prima ventilatie en er hangen voldoende CO2-meters. We hebben er dit jaar ook voor geopteerd om alle seminaries en andere netwerkevents te laten plaatsvinden in hal 5 zodat we dit coronaveilig kunnen laten verlopen.”

Ben jij ook van de partij? Registreer je bij Transport & Logistics en download je gratis toegangsticket.

Transport & Logistics trekt ook naar Gent

Nadine Francus vertelt nog dat Transport & Logistics voortaan elk jaar zal worden georganiseerd in plaats van om de twee jaar: “In de oneven jaren zal de beurs blijven plaatsvinden in Antwerpen. In de even jaren trekken we naar Flanders Expo in Gent met onze succesformule Transport & Logistics. Gent is ondertussen een belangrijke logistieke zone geworden in Vlaanderen, waar we zullen samenwerken met de haven van Gent, Zeebrugge, Oostende,… ook daar speelt zich heel wat transport en logistiek af.” En tegelijkertijd zal de verpakkingsbeurs Empack plaatsvinden naast Transport & Logistics in Gent.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Easyfairs

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Easyfairs

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials