BCLOSE_Leaderboard.gif
Edwig Laenen en zijn team

Challenge International doopt zich om tot Sealogis Freight Forwarding Belgium nv

Transport

Logistiek specialist Challenge International Belgium verandert zijn naam in Sealogis Freight Forwarding Belgium nv. “Omdat het bedrijf al een tijd deel uitmaakt van de Sealogis Group, een Franse transport- en logistieke groep, komt deze naamswijziging er omwille van eenduidigheid in de naamvoering,” zegt Managing Director Edwig Laenen.

Part of something bigger

Vandaag is de Sealogis Group een Franse holding die wereldwijd ruim 30 bedrijven groepeert onder 3 hoofdentiteiten: Sealogis Freight Forwarding, Shipping en Logistics & Trucking. Managing director Edwig Laenen: “Deze naamswijziging komt in het zog van een fusie in 2019 binnen de groep, waarbij enkele bedrijven een nieuwe entiteit vormden: Sealogis Freight Forwarding. Alle filialen binnen deze entiteit hebben hun naam aangepast, wij zijn de laatste in de rij. Het zorgt in de eerste plaats voor meer eenduidigheid.”

De Sealogis Group telt 900 medewerkers, waarvan 400 bij Sealogis Freight Forwarding en 35 bij Sealogis Freight Forward Belgium in Antwerpen. Het hoofdkwartier van de groep is Le Havre in Frankrijk.

Goede reputatie en faam dankzij verticale expertises

Edwig Laenen stond in 1995 aan de wieg van het Belgische filiaal van Challenge International in Antwerpen. “We zijn kleinschalig gestart maar verwierven een goede reputatie en faam in de shipping- en expeditiewereld. Strategisch zijn we gefocust op verticale expertises en leveren we een hoge toegevoegde waarde en kennis. Anno 2020 realiseert Sealogis Freight Forwarding Belgium in Antwerpen een omzet van 30 miljoen euro.”

Transportarchitecten en logistieke experts

Deze naamswijziging geldt als een startpunt voor een nieuwe groeifase waarbij de huidige corebusiness wordt gekoppeld aan de nieuwe naam. “Noem ons gerust transportarchitecten of transportorganisatoren” aldus Edwig Laenen. “Expediteurs die alle transportmodi beheersen maar ook alle expertise in huis hebben omtrent douaneformaliteiten, het verzekeren van transportrisico’s,  de organisatie van de last mile, enzovoort. Daarnaast organiseren we logistieke activiteiten: binnen de Sealogis Group beschikken we op het Europese continent over 200.000 vierkante meter magazijnen voor opslag en distributie.”

25 jaar aanwezig in Antwerpen

Edwig Laenen is best trots op zijn equipe. “Na 25 jaar aanwezigheid in Antwerpen staan wij heel dicht bij onze klanten en beschikken over de knowhow om hen correcte oplossingen én een persoonlijke, noem het kmo-service, te leveren. We beschikken over alle oplossingen en middelen van een grote expediteur, maar behouden het DNA van een kmo.”

banner_land_EU_algemeen_vlaggen_300x250px-rev04.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials