B Close_banner web.jpg
DKV REFUND Service

Geen kopzorgen meer over het terugvorderen van btw en accijnzen

Sponsored

Wie internationaal actief is met zijn bedrijf, betaalt btw op goederen en diensten die in het buitenland zijn aangekocht én accijnzen op brandstof. Die taksen terugvorderen, is noodzakelijk voor een positieve liquiditeit. Maar in veel kmo’s is het een stresserend en tijdrovend proces dat veel zorgen met zich meebrengt. Wil je meer tijd aan de kern van je onderneming besteden, dan kan je maar beter een beroep doen op een expert in het terugvorderen van btw en accijnzen.

DKV REFUND Services

DKV Euro Service is ruim 80 jaar gespecialiseerd dienstverlener op het vlak van wegvervoer en logistiek. Met een ruim serviceaanbod (onder andere tankkaarten, toldiensten en fleetdiensten) stelt DKV steeds het belang van de sector voorop. Om internationale ondernemers verder te ontzorgen, bieden ze nu DKV REFUND Services aan, waarmee ze de restitutie van buitenlandse btw en accijnzen uit je handen nemen, overlaten aan experts en deels automatiseren.

  • Terugbetaling btw

In veel landen krijg je als buitenlandse ondernemer de btw op de in het land aangekochte goederen en dienstverleningen terugbetaald. Met haar refund services helpt DKV je met de afwikkeling van de terugbetaling. DKV controleert of je factuur in aanmerking komt voor terugbetaling en vraagt die daarna aan bij de belastingdienst van het land in kwestie. Na goedkeuring vereffent DKV het bedrag op je DKV factuur.

DKV heeft ook een unieke prefund service (Net invoice program), waarmee ze de buitenlandse btw meteen in rekening brengen op je DKV factuur of zelfs voorschieten en afrekenen op je volgende aanrekening. Op die manier moet je niet wachten op de terugbetaling, waardoor je meteen profiteert van het voordeel op vlak van liquiditeit.

  • Restitutie accijnzen op diesel

Is je transportbedrijf gevestigd in de EU? Dan kan je de brandstofaccijnzen die je betaalde in landen als België, Hongarije, Frankrijk, Italië, Slovenië en Spanje, terugvorderen (let wel: DKV werkt enkel voor grensoverschrijdende accijnzen, en in Frankrijk zijn er verschillende accijnsbedragen voor het terugvorderen van dieselaccijns, afhankelijk van je bedrijfsactiviteit). Voorwaarde voor de restitutie is wel dat de voertuigen in kwestie een toegelaten totaalgewicht van minstens 7,5 ton hebben. De transactie op de factuur moet ook gekoppeld zijn aan een kenteken, dieselaccijns kan niet teruggevorderd worden met kassabonnen. Niet elk bedrijf is op de hoogte van deze mogelijk tot terugbetaling, hoewel het aanzienlijke financiële voordelen heeft. Net zoals voor je buitenlandse btw kan je ook hier rekenen op de expertise van DKV om de accijnzen op diesel terug te vorderen. Je bedrijf kan er alleen maar bij winnen.

Geen zorgen meer over je liquiditeit

Ben je internationaal actief en wil je geen kopzorgen meer over de terugbetaling van btw en accijnzen? Schakel dan vandaag nog DKV REFUND Services in. De website van DKV Euro Service  vertelt je meer over terugvordering van btw en accijnzen, inclusief rekenvoorbeelden. Wil je een totaaloplossing voor je fleet management? Vraag meer informatie aan via het formulier hieronder, mail naar refunds@dkv-euroservice.com of bel +31 252 345 640.

Lees meer:

Meer weten?

logo DKV Euro Service

Contactinformatie

  • DKV Euro Service
    Walserij 64
    2211 SL Noordwijkerhout
  • +31 (0)252 360 394

Ook interessant

Interessante bedrijven