B Close_banner web.jpg

Help jij mee jongeren programmeren in unieke LEGO Haven Studio?

Transport

Het Havencentrum van de provincie Antwerpen inspireert jongeren over indrukwekkende wereld van de haven van Antwerpen. Het centrum zoekt enthousiaste Legocoaches.

Tijdens een halve dag gaan deze coaches met leerlingen tussen 13 en 18 jaar aan de slag in een LEGO-havencontext. De leerlingen moeten een containerschip, kranen, straddle carriers en andere havenapparatuur op schaal programmeren met LEGO Mindstorms EV3. Ze nemen zo een stukje uit de logistieke flow van een container voor hun rekening.

Werk jij graag met jongeren en hou je van LEGO?

Heb je voeling met techniek & ICT en ben je bereid om continu bij te scholen? Ben je bekend met het gamma van LEGO Mindstorms EV3 en zit het programmeren van robots in je vingers?  Voorzitter Ludwig Caluwé van het Havencentrum: “We zoeken enthousiaste Legocoaches die onze groepen begeleiden tijdens hun havenontdekking in de gloednieuwe Legohaven. Kandidaten kunnen nog tot 31 augustus solliciteren. Kandidaat-coaches kunnen terecht op www.havencentrum.be.”

Nieuwe STEM-module voor scholen

Ludwig Caluwé: “Deze zomer is het Havencentrum van start gegaan met de bouw van de LEGO Haven Studio en de aanwerving van de Legocoaches die de groepen gaan begeleiden. Eind 2018 stelt het Havencentrum deze nieuwe Lego Haven Studio voor. Het Havencentrum zal deze nieuwe ervaring aan alle klanten aanbieden als een programma van een halve dag vanaf januari 2019.” Op die manier worden de STEM-skills gecombineerd met een typische havencontext: het verhaal dat je product aflegt vanaf dat het aankomt in de haven tot het weer vertrekt naar zijn eindbestemming.

Meer info: www.havencentrum.be

 

KMOdynamoo_Schenker_land_animated_banner_300x250px_rev01.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven