B Close_banner web.jpg
vrachtwagenvloot beheren dankzij Orditool

Hoe Palmans Transport zijn administratie drastisch wist te beperken

Partner

Palmans Transport uit Aartselaar zocht en vond een praktische oplossing om de tachograafgegevens van zijn chauffeurs te downloaden en te beheren.

Palmans is een transportbedrijf van de derde generatie, opgericht door Jozef Palmans net na de Tweede Wereldoorlog. Administratief verantwoordelijke Nancy Palmans staat samen met zaakvoerder Filip aan het roer. De vloot van Palmans Transport telt 25 vrachtwagens, het bedrijf heeft 30 chauffeurs in dienst.

Tachograafgegevens direct naar sociaal secretariaat

Een transporteur zoals Palmans wil focussen op waar het goed in is, namelijk het correct en tijdig vervoeren van materialen en producten. Palmans omarmt nieuwe methoden om de administratieve last te verminderen zoals de uurregistratie. Dankzij Orditool worden de uren van de chauffeurs automatisch in het juiste formaat naar het sociaal secretariaat doorgestuurd. Palmans Transport heeft hierdoor veel minder werk aan de documenten.

Nancy Palmans: “Voor onze administratie werken we al lang met de software van Orditool. Dat loopt zeer goed. Hun ondersteuning is topklasse. Als ik een vraag heb, krijg ik binnen het uur een antwoord.”

Logistieke administratie op automatische piloot

Hoe gaat het in zijn werk? “De tachograafgegevens van elke chauffeur worden automatisch doorgestuurd naar mijn computer. Ik kijk de gegevens hier na, controleer of hun uren kloppen, en stuur alles door naar het sociaal secretariaat. Daar komen alle gegevens overzichtelijk binnen in het standaard prestatieblad dat zij gebruiken.”

Gegevens van tachograaf digitaal archiveren

“Deze feature is een onderdeel van Orditach,” zegt Wim Peeters van OpenICT. “Orditach is ons programma dat de tachograafgegevens digitaal archiveert zodat de rijgegevens van een chauffeur analyseerbaar worden. De gegevens worden via het internet automatisch doorgestuurd van de tachograaf naar een of meerdere computers. Zo kunnen de gegevens quasi meteen worden opgevraagd. Je hoeft dus niet meer tot het einde van de maand te wachten om alle gegevens in één keer uit te lezen.”

Vrachtwagenvloot beheren dankzij Orditool

De Orditool software van OpenICT is een set tools om het technische beheer van een vrachtwagenvloot onder controle te houden. Dankzij Orditool kunnen transportbedrijven de gegevens van de tachograaf draadloos downloaden, archiveren en analyseren.

Gratis demo

Vraag een gratis demo van Orditool via info@orditool.com.

Meer info over Orditool? Vul onderstaand formulier in.

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven