Versie 3 B-Close.gif
JoGo Logistics Crossover

JoGo Logistics verzorgt water- en wegtransport van 10.000 ton betonbielzen voor Infrabel

Als jouw bedrijf veel producten vervoert, moet je kunnen rekenen op een betrouwbare partner die  een complete logistieke oplossing aanbiedt. Dit is zeker zo wanneer het gaat over ambitieuze projecten zoals het duurzame vervoer van meer dan 10.000 betonbielzen voor het Belgische spoorwegbedrijf Infrabel.

Duurzaam transport via water en weg geregisseerd door JoGo Logistics

Voor dit grootschalige transport koos de producent van de betonbielzen voor een duurzame combinatie van water- en wegtransport, overslag en opslag. Dit werd van begin tot eind uitgetekend door logistiek specialist JoGo Logistics.

De betonbielzen werden vanaf de productiesite van Meteoor Beton in het Nederlandse Rheden naar de verschillende sites van Infrabel vervoerd.

Pallet cross-over: transport en overslag van pallets via de binnenvaart

Transport via binnenvaartHet team van ketenregisseur JoGo Logistics laadde de dwarsliggers op de kade van het Nederlandse betonbedrijf met het pallet cross-over systeem in het binnenschip.  Zo ging het via de Maas naar Flemalle bij Luik. Op de kade in Flemalle gebruikte JoGo Logistics opnieuw de pallet cross-over techniek voor het lossen van de bielzen.

Het pallet cross-over systeem, dat JoGo Logistics op het schip of aan wal installeert, zorgt ervoor dat een overslag eenvoudig en efficiënt kan gebeuren. Het maakt gebruik van heftrucks in het ruim van het schip en op de kade. 

Volgens Peter Joos, CEO van JoGo Logistics biedt dit systeem bijzonder veel voordelen:

 “Dankzij pallet cross-over wordt het laden van een schip hetzelfde als het laden van een vrachtwagen. Je plaatst een heftruck in het ruim en op de kade en dankzij een tafel op de zijkant van het schip kun je de overslag doen.”

Hoe pallet cross-over precies werkt, zie je in deze video.

Tussentijdse opslag en vervoer op afroep naar Infrabel-werven

De tussentijdse stockage gebeurde bij het bedrijf Prefer. Op afroep transporteerde JoGo Logistics de dwarsliggers vervolgens per vrachtwagen naar de verschillende werven van Infrabel .

Transport via binnenwateren van bouwmaterialen tot papierbalen

JoGo Logistics zet volop in op een modale shift van de weg naar waterwegen en heeft daarbij al een grote diversiteit aan goederen vervoerd van bouwmaterialen zoals betonproducten, bakstenen en gyprocplaten tot meststoffen en papierbalen en -rollen.

Het bedrijf wil dit gamma naar de toekomst toe zoveel mogelijk uitbreiden en de mogelijkheden van transport via binnenwateren maximaal benutten.

Op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw logistieke ondernemingen? Ontdek wat Jogo Logistics voor jou kan betekenen en stel je vraag via onderstaand formulier.

Lees meer:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en JoGo Logistics

Meer weten?

JoGo Logistics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • JoGo Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials