BCLOSE_Leaderboard.gif

Landtransport en multimodale oplossingen voor heel Europa

Aan de E17 in Zwevegem ligt een groot overslagmagazijn van DB Schenker. Het is een van de zeven Belgische vestigingen van het bedrijf, en naast Mechelen en Eupen een van de drie landtransportlocaties. Bedrijven kunnen er terecht voor het internationale en nationale transport van hun goederen. Branch manager Kevin De Preter laat ons nader kennismaken met de vestiging.

Branch manager Kevin De Preter

“Vanuit onze vestiging in Zwevegem en de andere Belgische landtransportterminals kun je vlot heel Europa bereiken. Er vertrekken dagelijkse rechtstreekse transporten. We bieden ook multimodale oplossingen aan, zoals spoorverbindingen naar China en diverse Europese bestemmingen.”  

Specialist in groupage met snelle lead times

Deze vestiging van DB Schenker heeft een warehouse van 5000m² met 71 laaddokken en draait bijna 24/7.

Groupagezendingen van één tot vijf paletten zijn onze specialiteit”, vertelt Kevin. “Die leveren we via ons fijnmazig Europees transportnetwerk. Onze vrachtwagens vertrekken elke dag stipt op hetzelfde tijdstip. Naar verdere bestemmingen rijden we steeds met dubbele bemanning. Zo garanderen we snelle lead times bij groupage. Vanuit Zwevegem zijn we bijvoorbeeld binnen 48 uur in Napels.”

DB Schenker bedient zowel kmo’s als grote bedrijven.

Ook voor kmo’s

De focus op groupage betekent dat DB Schenker ook voor kleinere bedrijven interessante logistieke oplossingen in huis heeft. Kevin: “DB Schenker bedient zowel kmo’s als grote bedrijven. We hebben een groot netwerk over heel Europa en overal wordt op dezelfde manier gewerkt. Van ophaling tot levering, DB Schenker doet alles en werkt transparant. De focus op kwaliteit en efficiëntie is onze sleutel tot succes. We zijn een multinational met een persoonlijke aanpak én lokale verankering. Dat maakt het verschil voor de klant.”  

Snelheid en kwaliteit

DB Schenker onderscheidt zich met snel en hoogkwalitatief transport. “We hebben twee transportproducten met verschillende opties”, legt Kevin uit. “Met DB SCHENKERsystem wordt je vracht snel en zeer betrouwbaar door heel Europa verplaatst. Als het aankomt op snelheid, is DB SCHENKERsystem premium de oplossing. Je vracht wordt vervoerd via de kortste looptijd en je profiteert van betrouwbaarheid met prestatiegarantie. We garanderen dat je goederen binnen de lead time aankomen, anders kun je je transportkosten terugvorderen.”

“Bovendien monitoren we de kwaliteit van onze diensten constant. Zo hebben we een dagelijkse opvolging van onze premiumproducten, wekelijkse opvolging van onze tradelanes en scanperformance, maar ook een maandelijkse interne kwaliteitsindicator. De kwaliteitseisen zijn voor heel Europa dezelfde en worden ook transparant gedeeld binnen de organisatie. Iedereen wil de normen halen en beter doen, dus wees er maar zeker van dat iedereen zorgt voor een goede opvolging.”

Wat met de Brexit?

De Brexit baart heel wat ondernemers zorgen. Kevin wil hen geruststellen: “We bereiden ons zo goed mogelijk voor op de Brexit. We voorzien alternatieve routes en transportmogelijkheden voor onze klanten. We hebben hen ruim geïnformeerd over de nieuwe administratieve formaliteiten die door de Brexit kunnen ontstaan en hoe ze zich hier best op voorbereiden. Daarnaast hebben we een aantal klantspecifieke oplossingen die we met onze klanten delen.”

DB Schenker zoekt talent!

Wie op zoek is naar een uitdagende job in de logistieke sector, kan zeker zijn of haar licht komen opsteken bij DB Schenker. “Young potentials begeleiden we intensief op de werkvloer. Ze kunnen rekenen op hun leidinggevende én peters en meters. Zo krijgen ze de kans om door te groeien naar een supervisorfunctie. Daarnaast werken we met stagiairs. Een nieuwe generatie kan ons alleen maar beter maken. Recent hebben er weer twee stagiairs een contract gekregen. Voor elke nieuwe medewerker hebben we een onthaaltraject. We willen dat ze zich welkom voelen”, besluit Kevin.

Op zoek naar een snelle, betrouwbare transporteur voor al je goederen? Ook als je één pallet wil verzenden, heeft DB Schenker een passende oplossing. Meer weten? Stel je vraag via het formulier hieronder!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DB Schenker

Meer weten?

DB Schenker logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DB Schenker

Ook interessant

Interessante bedrijven