B Close_banner web.jpg
DKV BOX EUROPE

Met één tolbox door heel Europa

Partner

Het was geen 1 aprilgrap in 2016. Voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton werd die dag in ons land een kilometerheffing ingevoerd. Om die te berekenen, kregen de chauffeurs een On Board Unit, kortweg OBU, mee. Voor chauffeurs die ook in andere Europese landen rijden betekende dit weer een ‘kastje’ of tolbox meer in de cabine. Dat moet beter kunnen, met één overkoepelende OBU voor heel Europa.

EETS-conforme On Board Unit (OBU)

Een voorbeeld van dergelijke tolbox (voorlopig nog in ontwikkeling) is de DKV BOX EUROPE. Met deze EETS (European Electronic Toll System)-conforme tolbox kan je alle tolplichtige wegen, bruggen en tunnels in Europa betalen, met slechts één contract en één gelijkvormige afrekening. Je krijgt aan het eind van de maand dus één overzichtelijke factuur, met al je tolafrekeningen op ritniveau.

De tolbox biedt daarnaast talrijke data-analyse- en planningsmogelijkheden.

Tolbox met hybride draadloze technologie

De hybride draadloze technologie van deze tolbox laat toe om zowel DSRC- (Dedicated Short Range Communications) als GNSS- (Global Navigation Satellite System) tolsystemen te registreren en af te rekenen. Er is een knop aanwezig voor het invoeren van het juiste aantal assen voor landen als Duitsland en Oostenrijk, waar voor de tariefstelling van het aantal assen wordt uitgegaan. Voor Italië is er de aanvullende softwaremodule omdat dat land een andere standaard hanteert dan de andere DSRC-landen.

Updates vanop afstand

Met 28 lidstaten in Europa willen er wel eens updates van de verschillende tolsystemen zijn. Die kunnen volledig vanop afstand, ‘over the air’, uitgevoerd worden, zonder dat er manueel moet worden tussengekomen. Ook het aansluiten van nieuwe landen verloopt volledig automatisch. Via de online portal kan je eenvoudig landen aan- en uitzetten of de on board unit toewijzen aan een ander voertuig.

Wat zijn de voordelen van een Europese tolbox?

 • Volledig up-to-date en veilige registratie, verwerking en facturatie van tolgegevens; ultramoderne technologie
 • Snelle en eenvoudige registratie voor EETS
 • Voertuigen en tollanden gewoon invoeren op een PC of smartphone in het online portaal
 • Over-the-air overdracht in real-time van in het portaal ingevoerde gegevens naar de tolbox
 • Geen waarborgen voor tolboxen, geen omslachtige installatieprocedures
 • Al je Europese toltransacties via één en dezelfde factuur

De DKV BOX EUROPE wordt geleverd door het consortium Toll For Europe, bestaande uit DKV Euro Service, Daimler-Benz, T-Systems en Shell.

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Meer weten?

logo DKV Euro Service

Contactinformatie

 • DKV Euro Service
  Walserij 64
  2211 SL Noordwijkerhout
 • +31 (0)252 360 394

Ook interessant

Interessante bedrijven