BCLOSE_Leaderboard.gif

Nieuwe site Transport Roosens: Een complete transportoplossing in de Antwerpse haven

Partner

Sinds juli 2019 is Transport Roosens actief in een nieuwe vestiging op Linkeroever. De site van zo’n 4 hectare biedt plaats aan kantoren, een werkplaats, een grote parking en een containerdepot. Je vindt er ook tal van technische faciliteiten, zoals een truckwash, een garage voor technische keuringen en een fumigatie-installatie. Op de nieuwe, strategisch gelegen locatie zal Transport Roosens zich verder kunnen ontwikkelen als aanbieder van nationaal en internationaal transport.

Strategische ligging op Linkeroever

“Onze vestiging in Haasdonk was geen optie meer, dus zijn we naar de haven verhuisd. We hebben onze activiteiten op Linkeroever uitgebreid en hebben er meer mogelijkheden om verder te ontwikkelen”, vertelt Peter Van de Kerkhof van Transport Roosens. “Met de nieuwe locatie van 4 hectare sparen we heel wat transporturen en CO2-uitstoot uit. Vroeger moesten onze chauffeurs omrijden naar Haasdonk, waar de garage en het tankstation waren. Die onnodige ritten zijn verleden tijd. We zitten nu in het hart van onze activiteiten, dus de chauffeurs passeren dagelijks meermaals langs de vestiging.”

Ongeveer 1 hectare van de site is bedoeld als parkeerruimte. Er is nu al een Avia-tankstation dat beschikbaar is voor derden. Op termijn zou ook Taverne De Bus naar de parking kunnen verhuizen.

Containerdepot voor meer flexibiliteit

Op de nieuwe site vind je ook een containerdepot. “Daarmee bieden we klanten meer flexibiliteit. Tijdens drukke periodes in de haventerminals kunnen we containers stockeren in ons eigen depot. Onze chauffeurs hebben minder wachttijden en kunnen zo meer transporten uitvoeren dan in het verleden. Ook gekoelde containers voor reefertransport kunnen we er behandelen dankzij stroomaansluitingen voor de compressoren.”

Fumigatie van containers

Transport Roosens heeft op de nieuwe site ook de nodige vrije ruimte voor de fumigatie van containers voor import en export. “In de technische ruimte voor containers hebben we de nodige aanpassingen gedaan om ook fumigatie met warmte te kunnen uitvoeren”, voegt Peter toe. De faciliteiten kunnen zowel door klanten van Roosens als door andere bedrijven worden gebruikt.

Truckwash en technische keuringen van vrachtwagens, ook voor derden

“Onze garage is uitgerust om ter plaatse technische keuringen van vrachtwagens uit te voeren. We stellen die dienst ook open voor derden. Aangezien we de enige zijn die dit doen in het havengebied, zijn er heel wat geïnteresseerden”, laat Peter optekenen. “Daarnaast hebben we een truckwash geïnstalleerd om ons eigen wagenpark te wassen. Ook die staat open voor collega-transporteurs en beschikt over een geautomatiseerd toegangsbeheer.”

5000 m² magazijnruimte

Dankzij de overname van het naburige transportbedrijf Van Gucht beschikt Transport Roosens over een magazijn van meer dan 5000 m². Op die manier biedt het bedrijf nu ook warehousing-diensten aan. In de flexibele magazijnruimte liggen vooral bulkgoederen, maar er kunnen ook rekken geplaatst worden.

Transport Roossens heeft tal van oplossingen voor je nationaal en internationaal transport. Dankzij de uitgebreide faciliteiten op de nieuwe locatie, vervoert het bedrijf je ladingen nog efficiënter van A naar B. Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Meer weten?

Transport Roosens

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven